Golubović: Nisam hteo da prodajem drogu za policiju, niti da ubijam za DB

Istom presudom Safet Ibrović osuđen je na šest, Mirsad Fujajkić četiri, a Ferat Skenerovski tri godine i osam meseci zatvora.

Sudsko veće nije prihvatilo njegovu odbranu, kao ni završnu reč Kristijana Golubovića, tokom koje je pokušao da ih ubedi da nikada nije trgovao drogom.

"Sramota me, stidim se toga što sam doveden u bilo kakvu konotaciju s drogom! Ja se stidim što sam ovde pred vama. Čak i da me oslobodite, nećete ništa učiniti da se izbriše mrlja da je Kristijan Golubović u crkvi dilovao drogu, koju je prodavao maloletnicima", rekao je Kristijan u završnoj reči.

Pre presude, Kristijan je rekao da ga posebno pogađa to što je 16. januara 2010. uhapšen ispred Crkve svetog Marka.

"To je najgori dan u mom životu! Pogrešio sam što sam došao tamo. Nikada ne bih oskrnavio to sveto mesto", kazao je on.

U svom maniru, Golubović je još jednom ponovio da mrzi drogu i narkomane, kao i da je činio sve da skloni decu s ulice. Kako je istakao, nije trgovao drogom, već je organizovao ultimatfajt mečeve i prodavao hot-dog na ilegalno postavljenim kolicima u centru grada.

"Znao sam da me policija prati. Ja sam njihov ljuti protivnik, jer nisam hteo da prodajem drogu za njih, niti da ubijam za DB. Znam da me i sada prate, rekao je on i naveo da misli da mu je sve namestio jedan političar"
, kome se zamerio.

Od sudije je zatražio da ga oslobodi ili da ga osudi na kaznu u vremenskom periodu koji je već proveo u pritvoru. On je otkrio i svoje planove za budućnost.

"Imam nameru da napravim izložbu i izbacim autobiografiju. Bićete iznenađeni! Dobio sam i ponudu da budem kondicioni trener ženskog KK Šumadija, rekao je Kristijan i zamolio sudiju da bude milostiva"
, kada bude donosila presudu.

Kristijan je u pritvoru već proveo četiri godine, tasko da mu je preostalo da odsluži još deset godina kazne. Do pravosnažnog stupanja presude na snagu, Kristijan će biti na slobodi.

Izvor: Telegraf

Pogledajte još