Pet stvar koje možete da radite kada vam ne radi internet

1. Istražite aplikacije i programe koje imate

Možda ste davno instalirali Fotošop uz odluku da ćete ga savladati. Ipak stalno ste zauzeti - svi dobro znamo koliko nam online život oduzima vremena. Sad je vreme da ga istražite i podsetite se kako je to učiti po sistemu grešaka i ponavljanja bez mogućnosti da pitate Google za savet.
Takođe možete i igrati igrice za koje vam nije potreban internet - oborite svoje prethodne rekorde.

2. Uživajte u muzici

Vreme je da obratite pažnju na svoju muziku. Ovo je šansa da napokon poslušate album koji ste davno kupili (ili skinuli, ali to ne podržavamo, piraterija je krivično delo) umesto da nasumično puštate klipove sa YouTuba, koji vas često odvedu u neke mračne ćoškove, pa se nagledate svega i svačega.
Takođe napravite i plejlistu muzike svog života ili listu za svog prijatelja ili partnera. Narežite je i poklonite, sigurno će vas "zvekenuti" nostalgija.

3. Odgledajte film

Sećate se svoje DVD kolekcije? Obrišite prašinu sa nje, izaberite jedan od filmova i taman se podsetite zašto ste ga kupili. Ako imate HDMI kabal, možete priključiti kompjuter za televizor i dobiti pravi bioskopski ugođaj.

4. Sredite kompjuter

Kada ste se poslednji put stvarno posvetili svom najdražem saputniku? Sredite ga. Obrišite nepotrebne fojalove čijim gomilanjem ste opteretili računar. Duboko udahnite i bacite se na posao. Obrišite sve što vam nije potrebno, a kao nagradu u nekim skrivenim ćoškovima vašeg hard diska sigurno ćete naći i korisne stvari na koje ste potpuno zaboravili.

5. Saznajte šta ste sve propustili

Otvorite Microsoft Word i napravite to-do listu za ostatak nedelje, ili napravite listu želja. Stavite "na papir" šta sve želite da uradite u životu, a pisanje ovakvih lista podsetiće vas na sve što ste ikada preskočili, ali i da postoje mnoge stvari koje možete da uradite u životu i bez interneta.

J.R.
Pogledajte još