Yunet ISO standardi - Kako pametna tehnologija unapređuje poljoprivredu i smanjuje zagađenje prirode

U poslednje vreme puno slušamo i čitamo o društvenoj odgovornosti. Ovaj izraz uglavnom srećemo u kontekstu biznisa, poslovanja i korporativne kulture. Ipak, šta tačno podrazumeva? Koje su to društveno odgovorne kompanije?

Odgovorno poslovanje znači da kompanija i njene delatnosti nisu vođene samo profitom, već i odgovornošću prema svim grupama na koje biznis utiče. Tu spadaju kako vlasnici i akcionari, tako i zaposleni, klijenti, zajednica u kojoj kompanija posluje. Konačno, društveno odgovorne kompanije razmišljaju i o životnoj sredini.

Svaka poslovna aktivnost koja iziskuje korišćenje prirodnih resursa i stvara nepoželjan otpad utiče na životnu sredinu. Njega treba prepoznati, umanjiti što je više moguće i kontrolisati dok traje. Zbog toga je razvijen međunarodni standard za zaštitu životne sredine – ISO 14001.

Prateći njegove zahteve, kompanija na sistematičan način prati i eliminiše negativan uticaj koji njeni proizvodi ili usluge imaju na životnu sredinu. Oni biznisi koji uspešno ispune zahteve ovog strogog standarda dobijaju sertifikat kojim potvrđuju svoju predanost zaštiti planete.

Yunet International jedna je od takvih kompanija. Sticanjem ISO 14001 sertifikata oni su dokazali da im je životna sredina važna, a njena zaštita prioritet. Ove godine Yunet će predstaviti svoja IoT rešenja na konferenciji „Serbia Goes Green“ – događaju posvećenom zaštiti životne sredine. Na panelu SMART AGRICULTURE IS MAKING THE WORLD GO AROUND , kako pametna tehnologija unapređuje poljoprivredu i smanjuje zagađenje prirode, kao primer dobre prakse, oni će govoriti o važnosti ekološke svesti kompanija u svetu i kod nas.

Pogledajte još