Fudbaleri Sevojna izgubili od Lila

BEOGRAD, 30. jula 2009. (Beta) - Fudbaleri Sevojna izgubili su u Beogradu od francuskog Lila sa 0:2, u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evropa.

Golove za Lil postigli su Rober Vitek u 34. i Eden Hazar u 39. minutu.

Revanš utakmica igra se za sedam dana u Francuskoj.

Oko 2.000 gledalaca na stadionu Partizana nije bilo u prilici da vidi mnogo toga u prvom poluvremenu, ali kada su se gosti razigrali najzanimljivije je bilo na zapadnoj tribini gde je grupa trubača svirala bez prestanka.

Fudbaleri Lila imali su prvu priliku u trećem minutu kada je Vitek šutirao sa 20 metara i umalo iznenadio golmana Sevojna Milorada Nikolića.

Jedinu solidnu priliku u prvom poluvremenu fudbaleri Sevojna imali su u 28. minutu kada je Vladimir Vujović dobro šutirao sa 25 metara, ali je golman Ludovik Butel odlično intervenisao.

Gosti su do prvog gola došli u 34. minutu posle odlične akcije u kojoj je Joan Kabaje centrirao sa levog boka i uposlio Viteka, a napadač Lila je iz drugog pokušaja sa nekoliko metara zatresao mrežu domaćina.

Francuski prvoligaš duplirao je vođstvo u 38. minutu nakon odlične solo akcije Hazara koji je po levoj strani nosio loptu 30 metara, ušao u šesnaesterac i pogodio suprotan donji ugao gola Sevojna.

Lil je u drugom poluvremenu dokazao da je kvalitetnija ekipa, ali se srpski drugoligaš nije obrukao. U 71. minutu Hazar je prošao po desnoj strani i centrirao pravo na glavu rezerviste Hulija De Mela, ali je njegov šut završio u rukama golmana Nikolića.

Samo dva minuta kasnije nakon šuta Kabaja sa distance i nespretne odbrane Nikolića, De Melo je bio u prilici da postigne gol, ali je čuvar mreže Sevojna dobro intervenisao.

Fudbaleri Sevojna su u 88. minutu uputili jedan od retkih udaraca na gol protivnika preko Marka Pavićevića, ali je francuski golman bez problema uhvatio loptu.

Uprkos porazu, publika na stadionu je zajedno sa trubačima, aplauzom pozdravila fudbalere Sevojna.

Stadion Partizana, gledalaca 2.000 Sudije: Ingvarson, Nilson, Ekstrem (Švedska). Žuti kartoni: Bulatović, Vujović, Raković, Timić (Sevojno), Rami, Plestan, Obranijak (Lil). Crveni karton Plestan (Lil).

Sevojno: Nikolić, Kamberović, Virić (od 74' Maksimović), Bulatović, Janković, Raković, Sandulović, Jovičić, Pavićević, Vujović (od 58' Timić), Stanisavljević.

Lil: Butel, Emerson, Rami, Berija, Kabaje, Mavuba, Balmon (od 83' Debuši), Plestan, Obranijak, Hazar, Vitek (od 67' De Melo).

Rezultati prvih mečeva trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope:

Dinamo Tbilisi - Crvena zvezda 2:0
Petrovac - Šturm 1:2
Rabotnički - Odenze 3:4
Honka - Karabak 0:1
Makabi - Galatasaraj 1:4
Brondbi - Legija Varšava 1:1
CSKA Sofija - Deri siti 1:0
Frederikštad - Leh Poznanj 1:6
Geteborg - Hapoel Tel Aviv 1:3
Metalurg Donjeck - Ljubljana 2:0
Tromso - Slaven Belupo 2:1
Valerenga - PAOK 1:2
Vetra - Fulam 0:3
Rapid Beč - APOP 2:1
Vojvodina - Austrija Beč 1:1
Vaduz - Liberec 0:1
Žilina - Hajduk Split 1:1
Steaua - Madervel 3:0
Vaslui - Omonija 2:0
Polonija - Breda 0:1
Slavija Sarajevo - Košice 0:2
Briž - Lahti 3:2
Randers - Hamburg 0:4
Aberdin - Sigma 1:5
Roma - Gent 3:1
Fenerbahče - Honved 5:1
Helsingborg - Sarajevo 2:1
PSV Ajndhoven - Černo More 1:0
Sevojno - Lil 0:2
Sent Patriks - Krila Sovjetov 1:0
Rijeka - Metalist Krakov 1:2
Rejkjavik - Bazel 2:2
Atletik Bilbao - Jang Bojs 0:1
Braga - Elfsborg 1:2

Pogledajte još