Nemanja Šarović: Šešelja nikada nećemo izdati

Foto: Miloš Miškov / Beta

"O koju se to rasu ogrešio Mladen Obradović? Gde i kada je on ma čim povredio osećanja bilo koje manjinske zajednice ili ma koga drugog?... U svim diktatorskim režimima se, uobičajeno, upravo ovakve kvalifikacije i etikete namenjuju najozbiljnijim protivnicima režima, onim iskrenim srpskim nacionalistima koji nisu prodali svoj obraz", kaže Šarović za “Blic”.

Na pitanje da li očekuju ulazak u prlament Šarović je izjavo da se nikada se nisu bavili "prognozama, vračarskim pogađanjima i drugim neozbiljnim maštarijama".
"Mi zastupamo ideje slobodne srpske otadžbine, socijalne pravde i neophodne solidarnosti"

"Osnova naše poruke je da je opstanak Kosova unutar srpskih granica jedino moguć trajnim vezivanjem za “rusku stranu” u međunarodnoj geopolitičkoj utakmici.

On smatra da ćemo samo uz "moćnu i vitalnu Rusiju" na svojoj strani uspeti da sačuvamo druge svoje teritorije od daljeg komadanja, da obnovimo kulturu i ekonomiju, odbranimo čast Srbije i trajno sačuvamo našu pravoslavnu, slovensku dušu."

Šarović je dodao i da SRS veruje u povratak Vojislava Šešelja i da mu se nadaju "svakog dana od kada je otišao da, sam protiv svih, u ime srpstva vodi svoju herojsku borbu, pokazujući da ne moraju svi da se predaju pred prvim iskušenjem i pritiskom".

"Srpski radikali su Šešeljevo čedo i njegov politički ponos i mi nikada nećemo izdati njegovo poverenje," zaključuje Šarovič.


Blic

Pogledajte još