Noć u Beogradu: Tri saobraćajke, troje povređenih

0

Tokom noći i jutra u Beogradu su se dogodila tri saobraćajna udesa u kojima su tri osobe povređene, izjavila je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Muškarac star oko 52 godine, vozač, povređen je u udesu, koji se dogodio rano jutros oko 05.45 časova na Ibarskoj magistrali kod groblja Orlovača, rekla je Macura.

On je zadobio povredu glave, posekotinu čela i kako se sumnja, prelom desne butne kosti, a prevezen je na VMA, istakla je portparol Hitne pomoći.

Mladić star 21 godinu je u udesu oko 04.45 časova na Trošarini kod pumpe „Jugopetrola“ zadobio povredu glave i posekotinu čela, a prevezen je na VMA, navela je Macura.

Žena stara 31 godinu, pešak, u udesu oko 21.30 časova u Ulici Djorđa Stanojevića kod „Delta sitija“ zadobila je povrede nadlaktice i glave i potres mozga, a prevezena je na VMA, rekla je Macura.

Macura je rekla da se oko 04.40 casova kod „Belvila“ u kartonskom naselju dogodio porođaj u kući. Rođen je dečak težine tri i po kilograma, majka i beba osećaju se dobro, a prevezeni su u Ginekološko akušersku kliniku u Višegradskoj ulici, dodala je Macura.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 107 intervencija od kojih 18 na javnim mestima, a za protekla 24 sata ukupno 244 intervencije od kojih 57 na javnim mestima, precizirala je Macura.

Lekarima su se najčešće obraćali astmatičari, a sa zahlađenjem povećan je i broj srčanih bolesnika i osoba sa hipertenzijom koji traže pomoć, zbog čega je potrebno da se te grupe pacijenata pričuvaju respiratornih virusnih infekcija, istakla je Macura.

Portparol Hitne pomoći je savetovala i uzimanje doručka, provetravanje prostorija u kojima se boravi i polučasovne šetnje.

Izvor: B92

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.