Tipovi kolega koji će vas dovesti do ludila

0

Ima ih svako radno mesto, a verovatno i vaše…

1. Negativno nastrojeni kolega

Ok, svakome se može dogoditi loš dan, ali njemu ili njoj je svaki dan loš dan. Ova osoba večito dramatizuje, kuka, prigovara, živčani i podiže vam pritisak na 200. Kao i svima ostalima oko vas…

Nemojte da dopustite da nečije loše raspoloženje uništi vaše dobro. Razvucite najširi osmeh koji imate i jednostavno ih ignorišite.

2. Glasni kolega

Ova osoba se ponaša kao da je doslovno sama na svetu. Smeje se i viče na sav glas i ne pokazuje nimalo razumevanja za ljude s kojima deli radnu okolinu. Kada uveče legnete u krevet, mogli biste se zakleti da ju/ga čujete tu negde, u sobi pored.

Zamolite njega ili nju da se malčice stiša. I zamolite na lep i pristojan način. Opravdanje neka vam bude problem s koncentracijom. I obavezno kažite hvala.

3. Kolega koji voli da tračari

Kada razmišljate o ovoj osobi, pitate se kako to da još uvek radi jer vam nije jasno kako uspeva da odradi išta od svog posla. Budući da po ceo dan šeta po kancelariji i brižljivo prikuplja i prenosi tračeve.

Nemojte da se zamarate takvom osobom. Samo pazite šta govorite o sebi i drugima. Radite svoj posao, a ispovedanje i tračeve prepustite nekom drugom.

4. Kolega kojeg muči besparica

Ili se barem tako čini. On ili ona večito pozajmljuje novac, jede vašu hranu, traži raznorazne usluge, a nikada ne dobijete ni obično hvala. Verovatno dobijete neko 'e tenks, spasila si me' u prolazu, ali svejedno…

Postoji granica između dobrote i naivnosti. Ne morate da budete osoba koja ne bi pomogla ni rođenoj majci, ali nemojte nikome dopustiti da zloupotrebljava vaše veliko srce.

5. Osoba o kojoj znate sve

Radite zajedno već neko vreme, a već u prvim danima poslovne saradnje saznali ste sve o njenom/njegovom ljubavnom životu, seksu, deci, problemima s hemoroidima i mesečnom ciklusu. E pa što je previše, previše je!

Kada se zateknete usred neke nove ispovesti, jednostavno se povucite i izvinite se. Kažite da morate da dovršite nešto što ste započeli, ili da morate do toaleta. Ne morate to da slušate.

Izvor: b92

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.