Lekari i farmaceuti: Štrajk nije uperen protiv građana

0

Sindikat lekara i farmaceuta Srbije, koji je za danas najavio štrajk, saopštio je da taj protest svakako nije, niti će ikada biti uperen protiv pacijenata i zamolio građane za razumevanje pozvavši ih da danas bez preke porebe ne dolaze u domove zdravlja i bolnice.

Današnji štrajk, kako je ocenio Sindikat lekara i farmaceuta Srbije, nažalost je jedini način da skrenu pažnju nadležnih na probleme u zdravstvu.

„Mi smo na istoj strani. Naša profesija postoji radi vas. Svojim radom i entuzijazmom činimo ovaj zdravstveni sistem boljim nego što jeste i trudićemo se i dalje da ono što nije dobro što manje osetite. Ali dalje srozavanje naše profesije istovremeno znači i ugrožavanje vaših prava kao pacijenata“, poručio je taj Sindikat građanima Srbije.

Sindikat lekara i farmaceuta Srbije zamolio je pacijente da bez preke potrebe u ponedeljak, 10. marta, ne dolaze u domove zdravlja i bolnice, kako bi poštedeli i sebe i njih eventualnih nesporazuma.

„Sve što je akutno i hitno naravno da će biti zbrinuto, ali ono što nije, moraće da sačeka sledeći dan. Još jednom vas molimo za razumevanje i podršku“, poručio je Sindikat lekara i farmaceuta.

Izvor: Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.