Sabin Marić osuđena na 15 godina za ubistvo muža

Kako je utvrđeno tokom postupka, Sabin je Branka nekoliko puta udarila bušilicom po glavi, da bi zatim pokušala da se ubije tako što je sa vinom pomešala i popila tablete za smirenje.

Bebisiterka je zatekla Branka u lokvi krvi, dok je Sabin ležala na podu sa penom na ustima.

Ona je tokom suđenja tvrdila da je suprug maltretirao i da su se kobne večeri posvađali, te da ju je odgurnuo i uhvatio za kosu i pokušao da je uguši jastukom.


"Molila sam ga da prestane. Uspela sam da odem u drugu sobu iz koje sam uzela bušilicu. Udarila sam ga nekoliko puta, ali sam htela da ga udarim po ruci, nisam videla da je ležao, mislila sam da još sedi. Branko je počeo teško da diše i da krvari. Tada sam postala svesna kakvo sam zlo napravila"
, rekla je svojevremeno okrivljena.

POVREDE
Veštak Branimir Aleksandrić je tokom suđenja kazao da je Branko ubijen u sedećem položaju. Kako je objasnio, on je zadobio najmanje dva udarca u levi deo glave, a obdukcijom su ustanovljene četiri razderotine na čelu i temenu. Branko se, prema rečima veštaka, verovatno onesvestio posle prvog udarca i nije bio sposoban da se brani.

Obrazlažući prvostepenu presudu, sudija Milenko Cvijović je naglasio da je Sabin "ubistvo počinila na podmukao način i to u situaciji kad Branko nije mogao da se brani“.

"To što ste pored njega imali težak život, ne daje vam za pravo da mužu oduzmete život", obratio se sudija Sabin.

U momentu kada je čula koliku kaznu je dobila, Sabin je zaplakala. Po izlasku iz sudnice bacila se na pod i počela da vrišti, pa su je pripadnici sudske straže podigli i odneli do ćelije.

Izvor: Novosti
Foto: Morguefile - holder

Pogledajte još