IZVAĐENO MI JE 90 ODSTO STOMAKA: Boki 13 otkrio detalje zdravstvenog stanja nakon izlaska iz zatvora

Bojan Jovanovski - Boki 13 nedavno je pušten da se brani sa slobode zbog lošeg zdravstvenog stanja, kako je rekao njegov advokat Vladimir Tufegdžić.

Boki 13 pojavio se nedavno na ročištu i progovorio o svom zdravstvenom stanju. Tom prilikom, makedonski šoumen je istakao da je ostao bez 90 odsto stomaka i sa tim stanjem uči da živi.

- Moje zdravstveno stanje, iz dana u dan, uz bilo kakvu komplikaciju bilo bi životno opasne prirode. Dijagnostikovana mi je "crevna metaplazija" stomaka i deo tankog creva, preko 90 posto je uklonjeno. Veoma je žalosno što je moje zdravstveno stanje nekako postalo tema rasprave u celoj zemlji. Čovek kome je izvađeno preko 90 odsto stomaka je imao subtotalnu gastrektomiju zbog prisustva više od osam čireva, koji su bili nekrotični na dnu, ako hoćete detalje - crevna metaplazija, što znači prekancerozno stanje, je nešto što nije svako može da se pohvali ili da živi - rekao je Boki 13 i dodao:

- Trenutno ponovo imam čireve i nekoliko varikoziteta koji su po život opasne prirode. Sa ovakvim zdravstvenim stanjem nisam bio i nisam u stanju da budem u zatvoru u kojem sam izdržavao kaznu na koju sam pravosnažno osuđen i zbog toga sam pušten na kućno lečenje, odnosno prestanak izdržavanja kazne zatvora. Sa sobom nosim čitavu terapiju da bih funkcionisao, pored toga što imam ozbiljan režim higijenske ishrane koji zahteva posebnu hranu da bi funkcionisao. Imam probleme organske prirode.

Izvor: Blic.rs/Skopje1
Foto: boki13official/Instagram

Pogledajte još