REŠENA MISTERIJA: Evo zašto treba da jedete crnu čokoladu

Nutricionisti su dugo smatrali tamnu čokolada za zdravu hranu, koja naročito doprinosi zdravlju srca . Međutim, ostalo je nejasno odakle im ovi zaključci .

Najnovije studije su dokazale da tamna čokolada povoljno utiče na crevnu floru i probiotske bakterije. Konkretno, dobre bakterije u želucu fermentišu čokoladu u korisna anti -inflamatorna jedinjenja koja su dobro za srce, objavljeno je na nedavno održanom sastanku Američkog hemijskog društva u Dalasu, TKS.

Nekoliko kratkoročnih studija koje su obavljene poslednjih godina, potvrdilo je da tamna čokolada prija našem zdravlju i to tako što proširuje krvne sudove i samim tim snižava krvni pritisak. Međutim, istu korist za naše zdravlje nemaju bela i mlečna čokolada.

Istraživači preporučuju da se dnevno unosi oko dve kašike tamne čokolade ili kakaa u prahu za proizvodnju kako bismo osetili sve blagodeti po naše zdravlje. Zahvaljujući ovim otkrićima, zdravstvene prednosti tamne čokolade su dodatno potvrđene, tako da ljudi mogu da uživaju bez osećaja krivice. To samo može da spasi živote i učiniti nam srce zdravijim.

J.R.N.
Foto: yayimages.com

Pogledajte još