Gde su i šta danas rade junaci serije „Memoari porodice Milić“

0

Memoari porodice Milić, porodična TV serija u produkciji nekadašnje Televizije Sarajevo, snimana je i prikazivana 1990. godine, a tema su bili događaji iz svakodnevnog života. Ukupno je snimljeno 20 epizoda u trajanju od 25 minuta.

Ulogu 'glave porodice', Milana Milića, tumačio je poznati bosanskohercegovački glumac Zijah Sokolović. Ostale glavne uloge igrali su Etela Pardo kao Milanova žena Ana, te Miloš Stojanović i Olivera Rajak kao njihova deca Saša i Tanja. U seriji je bitan lik i komšinica Mara koju je igrala Ines Fančović.

Tanja je najmlađi član porodice i ona piše memoare o njihovom životu, a za ljubimca ima zlatnu ribicu Karolinu sa kojom svakodnevno razgovara. Karolini je glas pozajmljivala Sabrina Sadiković.

Memoari porodice Milić ove godine pune 24 godine od prvog prikazivanja, a generacije dece koja su danas odrasli ljudi još uvek se rado sećaju porodice čiji su nas doživljaji skoro svakodnevno zabavljali.

Scenario je napisala Maja Đurić, a režiju je potpisao Sulejman Kupusović. Kompozitor je bio Vojislav Ivanović. Bosanskohercegovački režiser rado se, u razgovoru za Radiosarajevo.ba, prisetio ovog perioda:

Omladinska redakcija Televizije Sarajevo kontaktirala me je sa idejom da snimimo prvu dečiju sapunicu i ubrzo smo krenuli sa pripremama. Većinu uloga sam lako podelio, ali za ulogu Tanje sam hteo nekog posebnog“ priča Kupusović.

Održali smo 5 – 6 audicija, serija je već trebalo da počne da se snima, a mi nismo imali nikoga ko će glumiti Tanju. Već smo hteli da odustanemo od serije, kada su pred sam kraj audicije došle dve devojčice od 11 – 12 godina. Rekao sam im kako ne mogu obe ući, da jedna sačeka, a onda je Olivera rekla: 'Nisam došla zbog glume, došla sam kao pratnja prijateljici.' Tada sam znao da je ona buduća Tanja“, priseća se režiser za Radiosarajevo.ba.

Dodaje i kako se Olivera Rajak brzo oslobodila i 'uklopila' u glumačku ekipu. U seriji su gostovale i mnoge poznate ličnosti, među kojima i Boris Novković.

Gdje su danas Milići?

Zijah Sokolović, koji je glumio 'glavu porodice', danas živi i radi na relaciji Sarajevo – Beograd – Zagreb i našoj publici je dobro poznat. Međutim, ostale 'članove porodice' nemamo baš priliku videti svakodnevno.

Etela Pardo, 'mama Ana', danas živi u Londonu i prema rečima režisera Sulejmana Kupusovića, ne bavi se glumom. Prema profilu na IMDB –u, glumila je u nekoliko filmova, među kojima je i Zločin i Kazna iz 1998. godine.

Miloš Stojanović je početkom rata otišao u Srbiju. Tamo je diplomirao na Akademiji scenskih umetnosti u Novom Sadu, a 2007. godine režirao je film Šaban – dokumentarac o najvećem romskom muzičaru današnjice, Šabanu Bajramoviću.

Sulejman Kupusović kaže da o Oliveri Rajak nakon snimanja serije nije više čuo ni riječi. „Ona je sa porodicom tada živela u Petrovićima, mestu blizuTrebevića. Čuo sam da su početkom rata otišli u Novi Sad.

Ona danas, navodno, živi u Sjedinjenim Američkim Državama i udata je. „Talentovana deca, poput Olivere, retko uspeju da se probiju u glumačke vode“, kaže Kupusović.

Pretpostavljam da je danas majka i da njena deca gledaju Memoare porodice Milić“, dodaje on.

Memoari porodice Milić nisu opterećeni nacionalizmom i teškim temama, to je priča o sazrevanju i prvim spoznajama života. Mislim da bi svi koji su u mogućnosti, putem interneta ili na neki drugi način, trebalo da pogledaju ovu seriju“, zaključuje Kupusović u razgovoru za Radiosarajevo.ba.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.