Unesite zabavu u kućne poslove

Pustite svoju omiljenu veselu muziku
Glasno sa zvučnika, ili slušalica, nije bitno, samo da je nešto uz šta možete da napravite pauzu i malo igrate. Koju god muziku da odaberete, imaćete ritam uz koji ćete moći da ribate, čistite, trljate...

Obucite se udobno
Ne mislimo na trenerku u kojoj izgledate kao vreća, već na nešto u čemu se osećate sjajno. Naravno, morate da obratite pažnju na to da bude odeća koja diše - pošto ćete se znojiti, kao i da je dovoljno elastična.

Pomoć prijatelja
Nije tajna da su dve glave bolje od jedne. U zavisnosti od toga koliko su vam dobri prijatelji, ponudite nekom od njih da vi odradite sa njima nekoliko sati u njihovoj kući, a oni da zauzvrat odrade sa vama u vašoj. Naravno, ne treba da tražite od njih da rade najteže i najprljavije poslove, nego im dajte nešto standardno - da džogiraju, usisavaju, brišu prašinu... A ako ne možete nikoga da nagovorite da vam fizički pomogne, barem pozovite nekoga da dođe da priča sa vama dok radite.

Stvorite sebi ciljeve
Napravite listu zadataka, i svaki put kad obavite jedan, častite sebe nekom sitnicom - kockicom čokolade, na primer.

Počastite sebe kad završite
Na kraju ovog putešestvija, obavezno sebe častite nečim - odlaskom na sladoled sa prijateljima, opuštajućom kupkom, manikirom.

Častite i svoj dom
Kupite neku sitnicu koja će ulepšati vaš prostor - neku lampu, ili stazicu, ukrasno ogledalo, činiju... šta god da vam inače fali.

T.D.

Pogledajte još