Dinkić, Tadić, Jeremić i Rakić novi savetnici?!

Mlađan Dinkić: Beta/Emil Vaš

U savetima koji bi imali za cilj da olakšaju privredni razvoj i ojačaju međunarodnu poziciju Srbije mogli bi da se nađu Mlađan Dinkić, Boris Tadić, ali i Vuk Jeremić. U SNS navode da se razgovori sa bivšim ministrima tek očekuju, ali da će pored njih na istom polju biti angažovani stručnjaci iz inostranstva.

(old_image)

Boris Tadić: Beta/Miloš Miškov

Posle najave Vučića da će pored ekonomskog saveta i saveta za javnu službu i državne organe biti oformljeni saveti i u drugim oblastima, dobro obavešten izvor Naših novina kaže da su za sada najozbiljniji kandidati za članove i predsednike saveta iz redova bivših ministara.

(old_image)

Vuk Jeremić: Beta/Emil Vaš

Naime, razmišlja se da za budućeg savetnika za strane investicije i konsalting bude postavljen bivši predsednik URS Mlađan Dinkić, da za savet za evrointegracije bude zadužen bivši ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić, dok bi na čelu saveta za spoljne poslove i međunarodne odnose po svemu sudeći trebao da bude nekadašnji predsednik Srbije i lider NDS Tadić.

(old_image)

Miodrag Rakić: Printscreen/youtube

Novina će biti i formiranje saveta za unutrašnju i spoljnu bezbednost, koja će pod svojim okriljem spojiti vojsku i policiju, a kojim bi, prema izvoru Naših, trebalo da upravlja Miodrag Rakić, bivši sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost Srbije.

Izvor: Alo

Pogledajte još