NATAŠA I VUK JEREMIĆ O BORBI ZA POTOMSTVO: 12 godina, 34 vantelesnih i rodila se Sofija

Nataša i Vuk Jeremić gostovali su u emisiji "Zdravo sa dr Katarinom Bajec" u kojoj su ispričali kako je izgledala njihova borba za potomstvo, za ćerku Sofiju.

- Boga mi, jedno 12 godina ako računamo i moje spontane pobačaje i početak vantelesne i onda milion vantelesnih, ja sam faktički 34 puta bila u operacionoj sali. To je bila baš duga, duga borba, ali možda su četiri godine pred završetak borbe bile ključne. To je nekad bilo svakodnevno odlaženje kod lekara, ne baš svakodnevno bukvalno, ali svake nedelje sam dva, tri dana provodila na svojoj klinici. Kažem svojoj, ljudi su mislili da sam zaposlena, da radim negde... Oni su meni bili kao druga kuća, zaista - rekla je Nataša Jeremić koja je često tokom te borbe bila razdvojena od supruga zbog njegovih profesionalnih obaveza pa je boravila u Njujorku.

Istakla je da ta razdvojenost nije bila laka, ali da su joj dosta pomogli rodbina, Vukova sestra, "jako, jako dobri prijatelji" koji žive u Njujorku. A na pitanje dr Bajec koliko je za borbu važan onaj psihološki momenat, odgovorila je:

- Jesta, kao i za sve, naravno da je bitan taj psihološki momenat, da je bitna podrška, pre svega partnera. Da je bitno da ti se drugi ne mešaju, ili da ti se mešaju u meri koja tebi prija, što je jako teško i za okolinu i za partnera jer nije lako odrediti šta je to što prija ženi koja prolazi kroz jako stresan period, kada ona misli da je to zaista najvažnije u njenom životu tada... jako, jako je teško izboriti. E sad, svako ima svoje načine kako se bori sa tim stresom i kako psihološki uspeva da se izbori - a Vuk je dodao:

- Bilo je zaista vrlo teških momenata za nju... Ja sam dosta često imao osećaj krivice ne zato što je Nataša na bilo koji način stavila u prvi plan, ali ja sam stvarno dosta često bio na putovanjima. Ali nije bilo nijednog dana da se ne čujemo.

Nataša je sa gledaocima podelila i neke od najtežih momenata borbe:

- Bilo mu je teško da mene gleda posle neuspešnih ciklusa, kada plačeš, očajan si, beznadežan, pitaš se gde si grešio u životu, šta si u tom ciklusu pogrešio. On je meni u jednom trenutku rekao: "Hajde, molim te, da odustanemo, da usvojimo dete, da bilo šta promenimo, ja ne mogu tebe da gledam takvu. Rekla sam: "Slušaj, ja ću da plačem sutra, prekosutra, biću očajna, a onda nastvaljam dalje dok god mogu, ali bukvalno dok god mogu".

Vuk se bojao za njeno fizičko i mentalno zdravlje, a kako je Nataša rekla, tajna žena je da su jače od muškaraca.

- Ja u životu nisam upoznao uporniju osobu od Nataše, posle 12 godina, neodustajanja, i 34 pokušaja. Ima malo onih koji bi to izgurali, ona zaslužuje medalju za to - poručio je.

Sve muke su prestale pa i zaboravile se kada se 1. maja 2018. rodila njihova ćerka Sofija.

- Toliko je ta pobeda na kraju bila velika. Kada se rodila Sofija, ona je bila kruna svih naših napora, borbe, ljubavi, zajedništva, retko se prisećamo tih trenutaka jer sve je to prekrila Sofija kada je došla na ovaj svet - istakao je Vuk Jeremić.

Izvor: Žena.blic.rs
Foto: jeremic_vuk/Instagram

Pogledajte još