DELOTVORNIJE OD LEKOVA: Sedam prirodnih načina da se otarasite glavobolje

0

Svako ko često ima problema sa glavoboljama, zna da analgetici kratkoročno mogu da budu korisni, ali ne rešavaju problem. Evo kako možete da eliminišete bol u glavi, piše skinnymom.com.

1. Nađite dobrog kiropraktičara
Česte glavobolje mogu da budu uzrok priklještenog nerva pri vrhu kičme. Stručnjak će lako dijagnostikovati problem i otkloniti ga.

2. Vežbajte jogu
Glavobolje mogu da budu izazvane napetošću u vratu i ramenima. Specijalne joga vežbe osmišljene su tako da eliminišu napetost i poboljšaju dotok krvi do mozga.

3. Pijte puno vode
Dehidracija je u najvećem broju slučajeva glavni krivac za pojavu bola u glavi. S druge strane, redovno hidriranje organizma sprečava glavobolje. Pijte najmanje osam čaša vode na dan.

4. Seks
Žene često kažu da nisu raspoložene za seks jer ih boli glava. A istina je da je seks najveći neprijatelj glavobolje! Orgazam eliminiše svaki bol, pa čak i onaj migrenozni.

5. Jedite zdravo
Aditivi u hrani mogu da budu okidač za pojavu glavobolje. Umesto supe iz kesice, napravite domaću supu sa rezancima. Preskočite hamburger, i umesto njega pojedite nešto „na kašiku“, a kačkavalj zamenite mladim sirom.
Pročitajte još šta bi trebalo da jedete da biste se rešili glavobolje.

6. Ostavite cigarete
Duvanski dim sadrži ugljen-monoksid, jedan od glavnih okidača glavobolje. Ukoliko često patite od migrenoznih glavobolja, dobro razmislite pre nego što zapalite cigaretu.

7. Izbegavajte višak kofeina
Više od dve šoljice kafe dnevno mogu da izazovu bol u glavi i razdražljivost, ustanovili su lekari klinike Mejo. Budite umereni u ispijanju kafe ili je zamenite zelenim čajem.

Foto: Yayimages.com

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.