Gde letuju naši političari: Grčka, Egipat, Turska, Jadran?

0

Krenula je sezona godišnjih odmora i letovanja. Neki planovi već su napravljeni, a drugi čekaju realizaciju. Pitali smo političare da li će i gde letovati ove godine, a saznali smo da, dok jedni razmišljaju o Grčkoj, Egiptu i Crnoj Gori, drugi će letovati u poslaničkim klupama usvajajući zakone.

Generalna sekretarka Skupštine Srbije Jana Ljubičić najavila je da je vrlo moguće da poslanici ove godine ne odu na odmor i da će parlament podržati tempo koji nametne Vlada Srbije.

Da je Vlada Srbije bila ozbiljna u svojim namerama da će svim poslanicima leto biti radno, sudimo i po razgovorima s političkim funkcionerima.

Većina njih se ne usuđuje da planira odmor, jer ne očekuje da će ga za poslanike i biti, tako da će najverovatnije političari ovog leta “uživati u vreloj Skupštini i egzotičnim reformama“.

Funkcioner Srpske napredne stranke, Zoran Babić smatra da su reforme prioritet i da više od jednog vikenda neće biti moguće da odvoji za odmor. Ipak, da ima više vremena, odmor bi proveo u Turskoj, u mestu Sarimsakli.

foto: Arhiva Nadlanu/Beta

Shodno politici SNS-a i Aleksandra Vučića, kao i najavi u premijerovom ekspozeu, a pre svega u skladu s planiranim reformama, koje su neophodne našem društvu, najverovatnije ću provesti jedan vikend u Vrnjačkoj Banji. Da mi obaveze to dozvoljavaju, svakako bih otišao u Sarimsakli, predivno mesto u Turskoj – otkriva Babić.

Ipak, pojedini političari se nadaju da će moći da odu na letovanje, bar na nekoliko dana. Tako lider SVM-a Balint Pastor planira da letuje u Egiptu, jer je, kako kaže, tamo “najpovoljnije”.

Videćemo da li će odmora uopšte biti, ali ukoliko ga bude, planiram da s porodicom letujem u Egiptu. Trenutno je, kad se saberu svi troškovi, tamo jeftinije nego u Crnoj Gori ili Hrvatskoj – ističe lider SVM-a.

Odmoru se nada i potpredsednica Socijalističke partije Srbije Slavica Đukić-Dejanović.

Ako bude prilike za odmor, s obzirom na to da parlament radi, letovaću u Grčkoj. U svakom slučaju, deca mi dolaze iz Portugalije, a meni je letovanje kad su mi deca tu – kaže potpredsednica SPS-a.

Da je najveći i najlepši odmor kad se provodi s porodicom, smatra i potpredsednica SNS-a i ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović.


foto:Beta/Milos Miskov

Sigurno ću nekoliko dana odvojiti da provedem sa svojim sinom i porodicom. Da li ću negde otići ili ću vreme provesti u Beogradu, ne znam. Volim more, ali mi je manje važno gde sam, ako sam s ljudima koje volim – kaže potpredsednica SNS-a.

I dok se neki ipak nadaju da će na odmor, drugi se ne usuđuju ni da planiraju, poput poslanice SNS Katarine Rakić.

Pošto nam je svima prošle godine prekinut odmor zbog rekonstrukcije vlade, ne usuđujem se ni da planiram, jer ne znam da li će ga i u kojoj meri biti. Pred Skupštinom su važni zakoni i dok tu posao ne bude završen nema odmora – kaže Katarina Rakić i dodaje da najviše voli da letuje u Crnoj Gori.

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma će svoj odmor, kao i svih godina do sada, provesti na “srpskom moru” u Paraliji, gde već tradicionalno letuju i maturanti iz Jagodine o trošku opštine.

foto: Arhiva Nadlanu

Izvor: telegraf

Foto: yayimages.com

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.