"Start Tel Aviv" startap takmičenje koje će pokrenuti preduzetništvo Srbije

Takmičare i medije su pozdravili princ Aleksandar Karađorđević i ambasador Izraela Jozef Levi.

”Preduzetništvo je ključ napretka zemlje, to upravo i pokušavam da objasnim našoj vladi, nadam se da će sad shvatiti!" istakao je princ Aleksandar Karađorđević.

Gospodin Levi je objasnio zbog čega je među mnogim državama odabrana baš Srbija za učešće u ovom takmičenju - "Vaš narod je jako sličan našem, ne mislim na izgled, zemlju ili kulturu same po sebi, već u duhu. Stanje kod vas nas podseća na stanje u Izraelu 90-ih godina. Imate mlade i inteligentne ljude, pune inspiracije i ideja, ali bez sredstava. Mislimo da to treba da se promeni."

Takmičenje je bilo interesantno, i iznenađujuće brzo. Svaki učesnik je imao 5 minuta da predstavi svoj projekat, i to su činili vrlo efikasno

Na takmičenju su učestvovali poslovni programi, igrice, edukativna aplikacija, kao i mnoge drugi koji su nudili savremena rešenja za svakodnevne probleme.

(old_image)

Iako žiri nije imao lak posao, na kraju su se odlučili za projekat kompanije Cofa Games koja je predstavila igricu "Awakening of Heroes". Ova igrica će biti besplatna za preuzimanje, igraće se u realnom vremenu, biće moguća igra 5 na 5, a heroji će biti obični ljudi koje vodite dok bude svoje super-moći.

Pobednicima želimo svu sreću u Tel Avivu i jedva čekamo izlazak "Awakening of Heroes" kako bismo je testirali.

Za sada vam dajemo priliku da bacite pogled

Pogledajte još