500.000 Ukrajinaca prebeglo u Rusiju

0

Skoro 500.000 Ukrajinaca prebeglo je u Rusiju od početka konflikta u Ukrajini, dok je 130.000 njih apliciralo za duži ostanak, a 30.000 za azil, rekao je šef ruske Federalne službe za migracije Konstantin Romodanovski

Kako navodi agencija AP, borbe su intenzivirane oko istočnog ukrajinskog grada Luganska, pošto su snage Vlade iz Kijeva pojačale ofanzivu čiji cilj je da se razbiju pobunjeničke linije i preuzmu teritorije od proruskih boraca.

Ministarstvo odbrane Ukrajine saopštilo je da su vladine trupe preuzele nekoliko sela oko Luganska koji kontrolišu pobunjenici i ponovo otvorili koridor do aerodroma.

Portparolka takozvane Narodne Rebublike Lugansk rekla je za AP da su separatistički borci napali oružani kovnoj ukrajinske vojske u selu Heorhivka, 10 kilometara od aerodroma i pritom ubili najmanje tri ukrajinska vojnika.

U poslednje dve nedelje snage ukrajinske vlade uspele su da povrate polovinu teritorije koju su držali proruski borci, koje su potisli sve do njihovih uporišta oko gradova Lugansk i Donjeck na istoku Ukrajine.

izvor: Beta

Foto: youtube printscreen

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.