Pogledajte kako je policija otkopala ukradene "škorpione" (VIDEO)

On se sumnjiči da je, u julu ove godine, nakon smene, sa dve palete uzeo dve kutije u kojima je bilo 20 pištolja marke “CZ-999“, kalibra 9x19mm, sa rezervnim okvirima i pratećim priborom. Sumnja se da je kutije sa pištoljima, vlasništvo fabrike „Zastava-oružje”, stavio u kese za smeće, koje je zatim odneo u naselje Crvenka kod Borče i zakopao ih u šumi.

Cicović će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužiocu Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu.

Ulaz u skladište iz kojeg su lopovi išetali

Magacin beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“, odakle je preksinoć nestalo 20 pištolja marke CZ 999, pokriven je sa 20 kamera koje su snimile lopova.

"Oružje je bilo u magacinu koji je pod kontrolom aerodromskog obezbeđenja. Ali tamo nije selektovan ulaz i doslovno svaki zaposleni na aerodromu može da uđe", kažu u MUP-u.

Radnici aerodroma koji su nadležni da čuvaju oružje ne žele da se izjašnjavaju.

"Dok traje policijska istraga, ne želim da komentarišem nestanak oružja", kaže Saša Vlaisavljević, direktor Aerodroma „Nikola Tesla“.

Ukradeno oružje je pronađeno u beogradskom naselju Crvenka kod Borče, a za krađu je osumnjičen magacioner na aerodromu, koji je delo počinio još u junu i zakopao ga u ovom naselju.

Ukradeni primerci CZ 999 bili su u magacinu s još 2.780 komada pištolja. To oružje je, najpre preko kiparske firme najvećeg srpskog trgovca oružjem Slobodana Tešića, trebalo da bude prodato Ministarstvu odbrane Libije. Kontingent je u magacinu bio od marta.

"Prodaja oružja je trebalo da bude obavljena preko Tešićeve firme 'Karso limited' s Kipra, ali pošto dokumentacija nije bila potpuna, naoružanje nije ni upućeno kupcu. Sve vreme je oružje stajalo u vancarinskoj zoni. U međuvremenu, kragujevačka 'Zastava', koja je oružje legalno prodala Tešiću, vratila je novac njegovoj firmi, a oružje je preko „SDPR - Jugoimporta“ s još jednim kontingentnom trebalo da se proda drugom kupcu u inostranstvu - kaže neimenovani izvor.

Izvor: Blic

Pogledajte još