ISPOVEST KORISNIKA: Biljni tamjan je čisto ZLO!

0

Srbija će uskoro da zabrani biljke koje naši građani sve masovnije puše umesto marihuane, uključujući biljni tamjan „šarp bluberi“, beli slez i crnu travu.

Međutim, ono što je manje poznato je koliko su te supstance, u osnovi čista „hemija“, zapravo opasne po zdravlje. Jedan Beograđanin koji je koristio u više navrata „biljni“ tamjan, upozorava da su njegovi efekti čisto zlo!

Čovek koji je godinama konzumirao marihuanu, ali i teže droge, kaže da je ovo jedna od opasnijih supstanci sa kojima se sreo. – Ti se od samo jednog dima, narodski rečeno – „ubiješ“, ali ubiješ se na takvom hemijsko-sintetičkom nivou da je to čisto zlo. Ne loše, nego – zlo – ispričao je on za „24 sata“.

Mučnina, vrtoglavica i kompletna obramrlost samo su neki od simptoma. Prema njegovim rečima, iako se zove „biljni“ tamjan, to nema nikakve veze ni sa biljkama, niti sa prirodom.

Nema šanse da je to prirodno. Čim osetiš taj dim, jasno ti je da je to hemija. Bukvalno, kao da si zapalio i popušio kapsulu nekog leka – kaže ovaj Beograđanin.

Na pitanje zbog čega je, ako je u pitanju toliko opasna supstanca, to koristio više puta, on lakonski kaže: „J… ga, koristiš ga kad ne možeš da dođeš do „trave“, možeš da ga poručiš telefonom i da ti ga čak donesu na kućnu adresu. A potpuno je legalan“.

Koliko je ova supstanca, na čijoj ambalaži eksplicitno piše da nije za ljudsku upotrebu, a posebno ne inhalaciju – opasna, govori i podatak da je samo na Vojnomedicinskoj akademiji od početka godine hospitalizovano 26 mladih sa teškim simptomima duboke pospanosti i konfuzije.

Izvor: 24sta.rs

Foto: printscr/tuzlanski

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.