JEZIVI detalji ubistva u ulici Stahinjića Bana

- Držao je pištolj uperen u moj stomak i povukao obarač. U tom trenutku pomisli sam da mi je rupa u telu… Kad sam shvati da nije nita, zgrabio sam prvu stolicu i krenu da ga udarim.
pročitaj još

Nisam smeo da pogledam ka šanku gde je bila Slavica. Počela je vriska, gosti su počeli da beže… – priča za “Novosti” Nenad Graovac, šanker u kafiću “Fraći”, koji je bio mesto teške nesreće u kojoj su živote izgubile dve osobe.

Prihvatio je da ispriča šta mu je sve prolazil kroz glavu, jer je i on bio na meti Gorana Milanovića.

– Milanović se tog jutra pojavio na stepenicama kafića i rekao: “Slavice, možemo li samo da razgovaramo?” – priča Nenad i nastavlja – Tad sam ga prvi put video, jer ranije kad je dolazio, nikad nisam bi u smeni.

Slavica mi je rekla da je to taj što je proganja. Tražio sam da mi da brojeve telefona policijskih inspektora da ih pozovem, jer Milanović ima zabranu prilaska. Rekla mi je: “Nemoj, obećao je da će biti miran i da ćemo samo pričati”.

Čak je i kolega Miki koji je došao u drugu smenu i video ga, hteo da zove policiju, ali je Slavica opet to stopirala.

Nenad kaže da je Slavica posle dva sata najnormalnijeg razgovora sa Goranom, bez povišenog tona, Slavica ustala i ula u šank da napravi spisak za porudžbinu pića. Nije bila zabrniuta, niti je pretpostavljala da je u opasnosti.

– Tada je on ustao za njom. Poneo je dečju torbu i prišao šanku. U tom trenutku vetar je zalupio vrata i ja sam krenuo da ih širom otvorim. Slavica mu je bila okrenuta leđima. U jednom trenutku, video sam kako vadi peškirić iz te torbe, odmotava ga i uzima pištolj.

Mislio sam da je taj pištolj igračka. Uperio mi je pištolj u stomak i povukao obarač. Nije uspeo da opali, jer nije repetirao pištolj. Dok sam hvata stolicu da mu se suprotstavim, okrenuo se ka Slavici i počeo da puca… – završava svoju ispovest Nenad Graovac.

Nadlanu / izvor: Novosti

Pogledajte još