Da li ste spremni za OPASNE IGRE: Novi album Grupe Beograd

0

Grupa Beograd, novotalasni sastav koji spada u pionire YU elektro zvuka, snimili su posle duge pauze novi album pod nazivom “Pola-Pola”.

Njihovo debitantsko izdanje „Remek depo“ iz 1983. godine, prvi je album tog muzičkog usmerenja objavljen u Jugoslaviji, a i danas važi za nezaobilazni klasik domaće elektronske muzike. Novi album Pola-Pola će osim digitalnog izdanja, koje objavljuje Lampshade Media, moći da se nabavi i u zanimljivom i retko korišćenom formatu – na USB stiku. Osim 12 novih numera, to izdanje uključuje i 7 video spotova, mnoštvo fotografija i raznih web linkova koji slušaoca vode u svet koji je grupu inspirisao da napravi ovaj album.

Album je podeljen u dve sekcije (umesto tradicionalne A i B strane), koje dele numere po štimu u kome su nastale – 440Hz i 432Hz. Sekcija na 440Hz predstavlja pesme koje su poruke i komentari današnjice, dok je sekcija na 432Hz okrenuta budućnosti i eksperimentalnije orijentisanim numerama, često ambijentalnog karaktera. Deo ovog „paketa“ je i remasterizovan album „Remek Depo“, kao i par bonus audio traka. Crtež koji krasi omot albuma uradio je poznati strip crtač i ilustrator Aleksa Gajić („Edit i ja“).

Grupu Beograd danas čine Dejan Stanisavljević – sintisajzeri, programiranje, vokal; Sana Garić – sintisajzeri, prateći vokal i Milan Bubalo – semplovi.

Foto: Promo

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.