POKOSIO JE KAMION: Trinaestogodišnja devojčica poginula na putu do škole

Devojčica je naletela na zadnji deo teretnjaka kojim je upravljao Aleksandar Radojičić (33) i pala na asfalt, teško povredivši glavu. Nekoliko sati kasnije preminula je na putu od užičke bolnice do VMA u Beogradu.

Otac Željko jedva je smogao snage da kaže koju reč.

- Javili su mi na poslu da je došlo do nesreće. Odmah sam došao i zatekao sam kako je unose u sanitet. Krenuo sam za njima do Užica. U bolnici su je snimili, uradili šta su mogli i uputili je za Beograd. Rekli su mi da je živa, ali po njihovoj reakciji, video sam da nema nade. Video sam ćerku. Disala je. Krenuo sam za njima u Beograd. Kad smo stigli na VMA, već je bilo kasno. Tamo sam je poljubio - priča očajni otac Željko i dodaje da su stariju ćerku poslali kod njegove majke.

Slavko Dragutinić, prijatelj i komšija porodice Tošić, objašnjava kako je Dušica stradala. On objašnjava da je Dušicu trebalo da poveze u školu majka njene drugarice.

- Ta žena je stala sa druge strane puta da bi je povezla do Požege. Kad je Dušica pošla da pređe put iz pravca Kosjerića ka Požegi, naišao je kamion. Dušica ga je propustila i odmah pošla da pređe ulicu, ali od tog kamiona nije videla da iz suprotnog pravca ide drugi kamion „zastava“. U momentu kad je zakoračila na drugu stranu, udarila je bočno u kamion, u njegov zadnji deo. Od siline udara je pala, a kamion je izleteo na travu pored puta - kaže Dragutinić, dodajući da je od udarca otpao deo stop svetla s kamiona.

Vozač kamiona „zastava“ užičkih tablica Aleksandar Radojičić saslušan je u policiji.

Izvor: kurir.rs

Pogledajte još