PASPALJ OTVORIO DUŠU: Ja sam Srbin iz Crne Gore

0

Retke su osobe u javnom životu Srbije o kojoj nismo čuli nijednu ružnu reč. Jedna od njih je potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije i bivši košrakaški as. U danima kada emocije nadvladavaju racio posle finala EP u vaterpolu između Srbije i Crne Gore, Žarko Paspalj je u intervjuu Novostima govorio o svojim korenima i nacionalnoj pripadnosti.

Živite u Srbiji, a potičete iz Crne Gore. Kako vidite današnje odnose dveju zemalja?

– Variraju, ali čini mi se da su poslednjih godina na mnogo boljem nivou nego što su bili. Nadam se da će biti još bolji. Ne vidim razlog zašto bi Srbi i Crnogorci bili u svađi. Mi smo isti narod i niko suštinski ne može da nas podeli.

Sve zlatne trofeje i medalje doneli ste kao reprezentativac Jugoslavije i SRJ. Da ste morali da birate između dresa Srbije i Crne Gore, koji biste izabrali?

– Srećom, nisam morao da biram. Rođen sam u Crnoj Gori i volim je. Tamo su mi prijatelji i kumovi. Ja živim u Beogradu. To je moj grad i uvek će biti. Nisam u tome jedini „primer“. Veze naroda Srbije i Crne Gore nikada neće ni biti pokidane. Ne bih ulazio u to ko i zašto govori da je Crnogorac ili Srbin iz Crne Gore. Ali ako mene pitate, ja sam Srbin iz Crne Gore. Za mene je to prirodno i ne želim da se bilo ko uvredi zbog ovog mog osećanja.

Izvor: Novosti

Foto: printscreen

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.