PRE 23 GODINE NA DANAŠNJI DAN, dogodila se najveća nesreća u istoriji TENISA (VIDEO)

0

30.april ove godine slavimo kao Veliku subotu, pred najveći hrišćanski praznik, Vaskrs, a pre 23 gpdine na današnji dan, došlo je do najvećeg incidenta u istoriji belog sporta.

30. 1993. izvršen je u Hamburgu prvi teniski atentat, a žrtva je bila Monika Seleš, najbolja igračica Jugoslavije svih vremena i lider na VTA listi.

Stadion Rotebaum tog prohladnog dana nagoveštavao je krvavu dramu tokom četvrtfinalnog meča između Selešove i Bugarke Katarine Malajeve.

Novosađanka je dobila prvi set 6:4, drugi gubila sa 0:3, ali je, kao i mnogo puta ranije, van serijskim napadima, uspevala da dođe do prednosti 4:3… I dok se Selešova u pauzi između gemova saginjala da zaštiti noge od hladnoće, mučki joj je zabijen kuhinjski nož u leđa, pred TV kamerama i očima celog sveta, zgroženog surovim događajem na crvenom tepihu od šljake.

Napao ju je Ginter Parhe iz Istočne Nemačke, opsesivni navijač Štefi Graf, koji je danima pratio Moniku od hotela do stadiona.

– Danima, noćima i mesecima imala sam košmare, pod uticajem događaja u Nemačkoj, odlučna da više nikada, ni pod kojim uslovima ne kročim u tu zemlju – rekla je nakon napada Monika koja se na tere vratila dve godine nakon teniskog atentata.

Izvor: nadlanu

Foto: printscreen

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.