SVI DETALJI SUROVOG UBISTVA Fotografija je dovela do hapšenja ubice Slavice Kostić

Značajan doprinos istrazi i potvrdi onoga što je rekao osumnjičeni Kostić dali su forenzičari iz Padove, koji su luminolom otkrili tragove krvi i druge biološke dokaze. On je otkriven na osnovu serije tragova i grešaka koje je ostavio na mestu zločina, saopštila je danas italijanska policija.

Kostić je italijanskim policajcima, prema pisanju medija, priznao da je ubio bivšu ženu i telo sakrio na brdu na samoj granici između Slovenije i Italije. Italijanska policija uhapsila ga je u četvrtak nakon skoro dva meseca potrage, a Kostić ih je odveo do mesta na kom je zakopao Slavičino telo.

Policija je otkrila da DNK pronađen u stanu pripada Slavici Kostić, a istraga je upućivala ka njenom bivšem mužu Dragoslavu Kostiću koji se vratio u Srbiju, međutim i dalje povremeno dolazi do Trsta. Uvidom u saobraćaj telefonskih razgovora i snimaka sa autoputeva, potvrđeno je da je Dragoslav u noći ubistva doputovao u Trst.

On je, takođe, nakon zločina i nakon što je odvezao Slavicino telo do granice da ga tamo ostavi zapalio svoj automobil, a sigurnosne kamere su ga snimile na benzinskoj pumpi ubrzo nakon zločina.
U saradnji sa slovenačkom policijom Slavicino telo pronađeno je na tom mestu u poodmakloj fazi raspadanja. Kako je tačno došlo do zločina još nije razjašnjeno, ali policija veruje da će obdukcija dati te podatke. Sumnja se da je motiv ubistva bila ljubomora.

Podsetimo, italijansku policiji o Slavičinom nestanku prva je obavestila njena ćerka Nevena (17), koja je postala veoma sumnjičava, kada joj se majka nije javila iz Italije. Rodbina pokojne Slavice ispričala je da su je neprekidno zvali telefonom, ali da im nije odgovarala na pozive. Štaviše, i mobilni telefon joj je bio isključen što se, kako su rekli, nikada dosad nije dogodilo.

Izvor: Kurir

Pogledajte još