PREPORUKA ZA DANAS: Nina Karlavaris - serija, predstava, koncert, noćni klub, knjiga, vino, film

Danas kaže da je apsolutno sigurna da je donela pravu odluku, a činjenica da njene kupaće kostime Novosađanke prosto obožavaju nedvosmisleno to potvrđuje. Magistrirala je grafički dizajn u Firenci, a na ideju da dizajnira modele esencijalnog letnjeg autfita došla je, kako ističe, sasvim spontano i iz želje da sama napravi svoj kostim iz snova. Nina je dete obala i mora budući da je još od detinjstva svaki slobodan trenutak provodila u porodičnoj kući u Opatiji, a umetnost je oduvek bila veliki i značajan deo njenog života.

Danas vam prenosimo njene preporuke:

Foto: Promo

SERIJA "LES GRANDS MYTHES"

Moj favorit ovog leta je definitivno "Les Grands Mythes". Reč je o seriji francuske Arte produkcije posvećenoj božanstvima grčkog Panteona. Ono što me je oduševilo u ovom projektu jeste što sve priče grčkih legendi prate i prikazi umetničkih dela stvaranih kroz ljudsku istoriju. S obzirom na to da sam studirala grafički dizajn na kojem je obavezan predmet bio i istorija umetnosti, pronalazim ovu seriju izuzetno bliskom, mnoga umetnička dela prepoznajem, ali i upoznajem nova, i učim neke interesantne priče koje stoje iza njih.

sites.arte.tv/grands-mythes/fr/accueil-grands-mythes

Foto: Promo

PREDSTAVA NA BRIJUNIMA

Imajući u vidu da dolazi letnja sezona i da se polako otvaraju vrata pozorišta "Ulysses" na Brijunima, svakako da bih preporučila izlet na jednu takvu avanturu. Od ukrcavanja na brodić iz predivnog primorskog mesta Fazana, preko plovidbe u sumrak i do gledanja predstave - sve bih opisala kao jedinstveni doživljaj. Prošle godine sam gledala predstavu "Tri zime" reditelja Ivice Buljana, a ove godine čekam da izađe raspored, pa se nadam novom odlasku.

www.ulysses.hr

Foto: Promo

KONCERT "U2"/OLIVER DRAGOJEVIĆ I GIBONNI

Ono što mi je ostala želja je da odem na koncert benda "U2". Početkom ove godine "U2" je objavio svetsku turneju pod imenom "The Joshua Tree" i nažalost, nisam uspela da dođem do karata jer su u jednom danu bile rasprodate, pa ću se zato preusmeriti na scenu kod nas.

Foto: Promo

Izdvojila bih opet događaj na moru, a radi se o koncertu Olivera Dragojevića i Gibonnija 17.06.2017. u Opatiji. Prošle godine sam bila na istom kocertu, ali u Puli u Areni, i zbog ambijenta i lagane muzike - sveukupan doživljaj je nezaboravan.

www.u2.com

Foto: Ilustracija/Pixabay.com

NOĆNI KLUB "LASTA"/"PRISTAN"

Definitivno bih se preusmerila na Beograd kada su noćni izlasci u pitanju, iako mi vreme i obaveze skoro i ne dozvoljavaju takav vid zabave. Ali mesta sa kvalitetnom muzikom i dobrom atmosferom su po mom izboru - "Lasta" i "Pristan".

www.facebook.com/LastaGradskiSplav

www.facebook.com/pristan25maj

Foto: Promo

KNJIGA „TRI POSLERATNA DRUGA“

Da se vratimo malo do Panonije i preporučim jednu od mojih omiljenih knjiga "Tri posleratna druga" Đorđa Balaševića. Knjiga koju mogu iznova i iznova da čitam. Kad otputujem negde na duže vreme ili kad imam nostalgiju za ravnicom, uvek dobro posluži. Ima onaj specifičan Đoletov šarm, uz čije sam koncerte i pesme odrastala.

www.delfi.rs

Foto: Ilustracija/Pixabay.com

VINO VINARIJE MATALJ I „ZLATAN PLAVAC“

Od vina pijem roze i crno vino, pa bih izdvojila roze domaće vinarije Matalj i crno vino "Zlatan Plavac" vinarije Plenković.

www.mataljvinarija.rs

www.zlatanotok.hr

Foto: Promo

FILM "LION"

Uz filmove najčešće zaspim, pa je prava retkost da me neki film drži budnom do kraja. To se desilo sa filmom "Lion", pričom zasnovanom na istinitom događaju/životu jednog dečaka iz Indije. Intrigantna priča, surova stvarnost, nepredvidivi zapleti i zaista fenomenalna režija i produkcija čine da se ovaj film gleda bez daha. Dečak, glavni glumac, takođe obara s nogu uverljivom glumom.

www.imdb.com

Autor: Marija Milošević

Pogledajte još