Grčka najpoželjnije mesto za letovanje

BEOGRAD, 29. aprila 2007. (Beta) - Najtraženija turističko odredište za letovanje ove godine je Grčka, a cene aranžmana veće su za oko 10 odsto nego prošle godine, ocenile su turističke agencije koje učestvuju na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu.

Predstavnik niške turističke agencije "Monodrama", Branko Živadinović rekao je za agenciju Beta da oko 70 odsto turista traži aranžmane za Grčku.

Jednako su traženi aranžmani sa prevozom avionom ili autobusom, naveo je Živadinović, dodajući da agencija u ponudi ima i čarter let iz Beograda i Niša za Krit.

U beogradskoj agenciji "Sanmarko travel" navode da su najtraženiji aranžmani za letovanje u Grčkoj tokom jula, ali da se turisti podjednako interesuju za Italiju, Španiju i Potugal.

"Odmor u Italiji i Španiji košta od 350 do 400 evra, u zavisnosti od termina, dok se u kontinentalni deo Grčke u junu se može otići za 200 evra, sa prevozom i smeštajem", kazao je on.

Agencija "Kontiki" u ponudi ima grčka ostrva, za kojima je takođe velika potražnja, a cena za 10 dana je oko 500 evra sa uračunatom aviokartom.

Na Međunarodnom sajmu turizma, koji se zatvara danas, predstavljen je i sajt www.putovanjainfo, na kome se mogu pretraživati ponude turističkih agencija i ponuda, po odredištima i ceni.

Na sajtu se mogu naći i preporuke za određene destinacije i podaci o tome šta bi trebalo obići, o prevozu i cenama.

Međunarodni sajam turizma u Beogradu, na kojem se predstavilo 748 izlagača iz 36 zemalja, tokom četiri dana videlo je oko 40.000 posetilaca.

Pogledajte još