Ovaj Rus tvrdi da NE TREBA da pijete vodu pre, tokom i posle jela, a tu je još jedan koristan savet!

Ilustracija/Pixabay
0

Svako od nas često posle obilnog obroka popije čašu vode, uglavnom ledene u vreme ove letnje žege. Iako obično prija, postoji mišljenje da to nikako nije dobro. Jedan od onih koji zastupaju takav stav jeste Geogrije Nazarov, poznat kao učitelj zdravog života, kreator koncepta pravilne ishrane i autor nekoliko bestselera o zdravlju i zdravim navikama.

Nazarov je Rus koji već duže od dve decenije živi u Srbiji, odakle odlazi na putovanja po svetu u potrazi za odgovorima kako čovek može da unapredi kvalitet života. Do sada je Nazarov sedam puta obišao zemaljsku kuglu u potrazi za odgovorom na pitanje kako se hrane i kako žive najdugovečniji ljudi na svetu. Napisao je o tome i knjigu “Tajne zdravog srca”. Onima koji ne žele da se u potpunosti odreknu loših navika i takozvanih hedonističkih trenutaka Georgij Nazarov poručuje da mogu ponekad sebi da prirede “dan nezdrave hrane”, ali da to urade na pametan način. Kako?

– Veoma je važno znati da ne treba piti tečnost neposredno pre, tokom i neposredno nakon obroka jer tako dodatno otežavamo proces varenja hrane. Ako već tog dana jedemo nezdravu hranu, važno je da se završi ranije sa jelom i nikako je jede kasno uveče. Posle osnovnog obroka, koji ostaje najmanje četiri sata u želucu, ne bi trebalo piti tečnost. Odlična navika u je uključiti veliku porciju salate uz svaki osnovni obrok – napominje Nazarov, koji i sam sprovodi sve ono što savetuje.
I više od toga.

– Svaki dan počinjem kontrastnim tuširanjem, naizmenično se tuširam toplom i hladnom vodom, i to je izuzetno lekovito. Tokom većeg dela godine spavam na otvorenom – kaže. Njegova ishrana bazira se pre svega na voću i povrću, ali i žitaricama, za koje napominje da su vrlo važne.

Izvor: Žena Blic

 

Foto: Ilustracija/Pixabay

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.