ISTRAŽIVANJE DOKAZALO: Kvalitetan seks smanjuje bol 10 puta bolje od analgetika

U suprotnom, ako iz nekog razloga trpite seksualnu apstinenciju, posle izvesnog vremena možete da se suočite sa neobičnim lupanjem srca, probadanjem u grudima, kočenjem ruku, glavoboljom, nesanicom, depresijom...

Ovo se posebno odnosi na žene, ističu stručnjaci. Uredan seksualni život je, pre svega, dobar za srce i cirkulaciju. Tokom odnosa srce ima i do 150 otkucaja u minutu, što predstavlja odličan trening.

Ako seksualne odnose upražnjavate tri puta nedeljno, rizik od srčanog udara se duplo smanjuje, izračunali su stručnjaci. Kvalitetan seks smanjuje bol i do 10 puta bolje od analgetika, tvrde stručnjaci. Osim toga, seksualno aktivna osoba je manje podložna prehladama, gripu i infekcijama, tvrde naučnici.

Za vreme seksualnog odnosa žensko telo proizvodi duplo više estrogena, što se prepoznaje po sjajnijoj kosi i mekšoj koži.

Estrogen je za žene veoma važan jer štiti srce, a dugoročno sprečava pojavu Alchajmerove bolesti i osteoporoze. Znojenje, koje je uglavnom obavezan pratilac, dovodi do čišćenja pora što kožu čini sjajnijom i otpornijom na pojavu dermatitisa.

Izvor: Kurir
Foto: Ilustracija/Pixabay

Pogledajte još