Nastavlja se takmičenje u Ligi Evropa

BEOGRAD, 17. februara 2010. (Beta) - Takmičenje u fudbalskoj Ligi Evropa nastavlja se utakmicama šesnaestine finala, a jedan od najzanimljivijih mečeva biće duel bivših evropskih šampiona u Amsterdamu, gde će Ajaks dočekati Juventus.

"Idemo u Amsterdam da pobedimo. Prošli smo kroz negativnu fazu, a igranje u Ligi Evropa je veliki motiv. Biće teško protiv Ajaksa, to je jaka ekipa i igraju dobro u domaćem prvenstvu. Ali, moramo da verujemo u sebe, jer smo sposobni da ih pobedimo", rekao je fudbaler crno-belih Dijego za klupski sajt. 

Pobedu su najavili i fudbaleri Ajaksa, koji će biti oslabljeni izostankom Gabrija, neizvestan je nastup srpskog reprezentativca Marka Pantelića zbog problema sa stomakom, ali i Rasmusa Lindgrena zbog povrede.

"Spreman sam za Juventus. Idemo na pobedu", rekao je defanzivac Ajaksa Emanuelson.

Fudbaleri Liverpula će prvi put posle šest godina igrati u drugom po važnosti evropskom takmičenju, posle loših rezultata u Ligi šampiona. "Crveni" sutra na svom stadionu dočekuju rumunsku Unireu.

Petostruki evropski šampion Liverpul je ovosezonsko takmičenje u Ligi šampiona završsio posle grupne faze, ali bi i trofej u Ligi Evropa popravio utisak posle veoma lošeg početka sezone.

U ekipu "crvenih" vraća se Džejmi Karager, a posle jednomesečne pauze na teren bi mogao i Jusi Benajun.

"Karager je počeo da trenira i biće u kombinaciji za tim, što je veoma dobra vest za nas. On je važan igrač. Jusi trenira sa ekipom, iako još oseća povredu rebra", rekao je trener Liverpula Rafael Benites.

Fernando Tores i Glen Džonson su i dalje povređeni, ali mogli bi da se vrate u tim za revanš utakmicu šesnaestine finala sledeće nedelje. Benitesa ohrabruje dobra igra Dirka Kujta, koji je na poslednjih pet utakmica postigao četiri gola.

"Najvažnija stvar je da vam u timu budu samo spremni igrači. Lepo je kada u ekipi imate zvezde kao što su Fernando i Stiven (Džerard), ali potrebna vam je pomoć i ostalih fudbalera. Dirk je veoma dobar i može da postigne gol. Takvog igrača svaki trener želi u timu", rekao je on.

Lider portugalskog prvenstva Benfika gostuje u Berlinu ekipi Herte, dok će Verder iz Bremena igrati u Holandiji protiv Tventea, a Panatinaikos će u Atini dočekati Romu.

"Možda Tvente nije toliko poznat klub, ali moraćemo da igramo veoma dobro kako bismo ih eliminisali", rekao je trener Verdera Tomas Šaf.

Red Bul, koji je jedini osvojio svih 18 bodova u grupnoj fazi takmičenja, gostuje u Liježu ekipi Standarda, Rubin će ugostiti Hapoel iz Tel Aviva, dok će Lil biti domaćin Fenerbahčeu.

Valensija igra na gostovanju protiv Briža, Viljareal će dočekati Volfsburg, Fulam će biti domaćin braniocu titule Šahtjoru, dok će PSV Ajndhoven igrati u Nemačkoj protiv Hamburga.

Fudbaleri Atletika će u Madridu dočekati Anderleht, a Kopenhagen Olimpik iz Marseja.

U prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evropa Everton je sinoć na svom terenu pobedio Sporting iz Lisabona sa 2:1.

Pogledajte još