Ukrajinski film večeras u takmičarskom programu Festa

0

BEOGRAD, 21. februara 2010. (Beta) – Ukrajinski film "Melodija za ulični vergl" rediteljke Kire Muratove premijerno će biti prikazan u nedelju uveče u Dvorani Kulturnog centra Beograda, u takmičarskom programu Festa "Evropa van Evrope".

BEOGRAD, 21. februara 2010. (Beta) – Ukrajinski film „Melodija za ulični vergl“ rediteljke Kire Muratove premijerno će biti prikazan u nedelju uveče u Dvorani Kulturnog centra Beograda, u takmičarskom programu Festa „Evropa van Evrope“.

„Melodija za ulični vergl“ je filmska priča o sestri i bratu koji su ostali siročići nakon majčine smrti. Suočeni s opasnošću da budu poslati u odvojene domove za siročad, njih dvoje beže i hrabro se bore da prežive na ulici, suočavajući se s okrutnim svetom odraslih.

U takmičarskoj selekciji „Evropa van Evrope“ učestvuje osam filmova, a o pobedniku će odlučiti žiri koji čine filmske kritičarke Alisa Simon i Dubravka Lakić i glumica Labina Mitevska.

U konkurenciji za nagradu Festa ove godine je i albanski film „Živ“ Artana Minarolija, ruski film „Buben, baraban“ Alekseja Mizgirjeva, film Branka Šmita „Metastaze“, snimljen u hrvatsko-srpsko-bosanskoj koprodukciji, kao i jermenski film „Granica“ reditelja Arutjuna Hačatrjana.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.