IZGLEDAJU DECENIJU MLAĐE: Devet tajni savršene lepote Koreanki

Divimo se lepoti i snalažljivosti žena i muškaraca iz ove azijske države i sa zadovoljstvom delimo njihove tajne:

9. Pravilo 10 sekundi

Kako bi koža bila čista, zdrava i sveža, hidratantnu kremu nanose 10 sekundi odmah nakon tuširanja.

Šta se događa: Pore se nakon tuširanja rašire i krema se brže upija.

8. Masaža vrelim peškirom

Frotirski peškir pokvase vrelom vodom, prekriju njime lice i onda rade blagu masažu. Nakon 15 minuta sklanjaju peškir i nanose prirodno, hranljivo ulje.

Šta se događa: Ova procedura ubrzava cirkulaciju, otvara pore i pomaže koži da diše.

7. Jamsu

Neobičan način da šminka potraje duže i da vam koža bude nežna i matirana. Najpre nanose šminku na lice, obilno koriste puder, a onda spuste lice u posudu s hladnom vodom na 15-30 sekundi.

Šta se događa: Puder ravnomerno prione uz lice i daje mu posebnu baršunastost.

6. Pena za brijanje protiv akni

Važno: Birati penu isključivo za osetljivu kožu

Penu nanose na očišćeno lice, blago masiraju prstima, ostavljaju tako 5-10 minuta, a onda isperu. Proceduru ponavljaju 1-2 puta nedeljno.

Šta se događa: Žene u Koreji smatraju da je muška pena za brijanje jedno od najboljih sredstava u borbi protiv bubuljica, jer ima antiseptičko delovanje.

5. Alge na lice

Nori alge koriste umesto hranljive kreme. Dovoljno je uzeti nekoliko listova algi, spustiti ih u toplu vodu, a onda staviti na lice 15 minuta.

Šta se događa: U algama ima puno vitamina i sastojaka koji brinu o vašoj koži, čuvaju njenu mladost i imaju moćno antibakterijsko svojstvo.

4. Slani tonik za čišćenje lica

Recept za pripremu tonika za problematičnu kožu je jednostavan: 1 supenu kašiku morske soli staviti u 1 čašu tople vode i dobro promešati. Posle svakog umivanja natope tufer ovim rastvorom i njime protrljaju lice.

Šta se događa: Morska so dezinfikuje kožu, postepeno uklanja mitesere i umiruje upaljena mesta. Lice izgleda sveže, a pore se sužavaju. Važno je samo ne nanositi ga na rane ili povređena mesta.

3. Flasteri protiv bubuljica

Pravi hit su plastični flasteri neprimjetni na koži i ispod šminke, koji čiste lice od bubuljica za 1-2 dana.

Šta se događa: Zahvaljujući posebno antiseptičkom sastavu, ovakav flaster izolira i leči bubuljicu, uklanjajući upalu za vrlo kratko vreme, najčešće za noć.

2. Sojino mleko

Na Istoku sojino mleko koriste i u kućnim i u profesionalnim kozmetičkim preparatima. Jedan od najstarijih i najjednostavnijih recepata je da potopite gazu u sojino mleko, stavite na očišćeno lice i ostavite tako 15-20 minuta. Ponavljati proceduru 1-2 puta nedeljno.

Šta se događa: Sastojci soje pomažu da se normalizuje lučenje sebuma, podmlađuju i hrane kožu.

1. Limun za izbeljivanje kože

Limun se preseče na pola i iscedi se u posudu. Potom se pomoću tufera nanosi na potamnele ili ogrubele delove kože. Procedura se ponavlja nekoliko puta dnevno. Ako je koža osetljiva, treba s oprezom primenjivati ovu metodu.

Šta se događa: Limunska kiselina deluje kao piling, uklanja mrtve ćelije, pigmentne mrlje čini manje vidljivima, pore čisti od masnoće i prljavštine. Vitamin C prodire duboko, stimuliše proizvodnju kolagena i daje koži elastičnost.

Izvor: Uspešnažena.com
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još