Za četvrtak, 6. maj 2010. godine

BEOGRAD, 6. maja 2010. (Beta) - Naslovne strane beogradske dnevne štampe posvećene su u najvećoj meri prolećnom zasedanju Sabora Srpske pravoslavne crkve, protestima u Grčkoj i ekonomskim temama.

BLIC - "U Nemačkoj rade rutinski kod nas još ne", kaže za taj list ministar zdravlja Srbije Tomica Milosavljević koji se vratio na posao posle operacije u Nemačkoj. "Patrijarh poručio da niko nije nedodirljiv", naslov je teksta posvećenog prolećnom zasedanju Sabora SPC.

VEČERNJE NOVOSTI - "300 megavata za tri godine", o potpisivanju ugovora o izgradnji termoelektrane "Stanari". "Žrtve pokopane na Kraljevici", o otkrivanju tajnih grobnica u Zaječaru gde su se desila prva streljanja posle Drugog svetskog rata.

DANAS - "Srpski vojnici bez poziva iz Moskve", naslov je teksta posvećenom predstojećem obeležavanju Dana pobede nad fašizmom. "Protesti odneli tri ljudska života", o demonstracijama u Grčkoj. "Srbija očekuje podršku Nemačke već u junu", list prenosi razgovor sa potpredsednikom vlade Božidaom Đelićem o njegovoj poseti Berlinu.

POLITIKA - "Rezolucija 1244 ne može se menjati bez Srbije", o zameni Rezolucije 1244 Saveta bebednosti UN koju navodno zagovara Stejt department. List prenosi i intervjuu s potpredsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj Varelom Frimenom "Tri uslova za rast zaposlenosti". "Troje mrtvih u neredima u Atini", o demonstracijama u Grčkoj.

mnz/dar

Pogledajte još