UČINITE VEŽBANJE INTERESANTNIJIM: Trenirajte u paru

Osim toga, partneri ispravljaju greške jedan drugome i pomažu kod izvođenja pojedinih vežbi i pritom se dobro zabavljaju.

Udvoje možete da šetate i trčite pored reke, vozite bicikl ili rolere, da idete u teretanu ili da napravite malo prostora u stanu i udruženim snagama počnete da zatežete mišiće. Ako nemate rekvizite koji su neophodni za izvođenje nekih kompleksnijih vežbi, možete da počnete vežbu u paru jednostavnim istezanjem i oblikovanjem tela koji se rade i na časovima fizičkog vaspitanja. Kada je reč o intenzitetu, važno je da osluškujete svoje telo i da ne preterujete ako vam ono govori da određenog dana nije spremno za prevelike napore.

JAKE NOGE

Sedite oslanjajući se na ruke iza leđa. Spojite stopala. Počnite da okrećete zamišljene pedale praveći što veći otpor.

MIŠIĆI RUKU

Okrenite se leđima, jedno drugom prislonite pete, zadnjice, ramena i glave. Spojite dlanove. Podignite ruke u visini ramena da ne razdvojite dlanove i polako ih spustite u početni položaj.

ČUČNJEVI SA LOPTOM

Stanite jedno naspram drugog sa loptom u rukama i nogama raširenim u širini kukova. Prvi partner baca loptu i ide u čučanj dok mu butine ne budu paralelne sa podlogom. Drugi prihvata loptu i odmah je vraća nazad spuštajući se u čučanj, dok se drugi podiže i prihvata loptu. Važno je da se vežba izvodi u brzom i neprekidnom ritmu.

TRBUŠNJACI

Sedite licem jedan prema drugome sa savijenim nogama. Prepletite noge u visini skočnih zglobova. Lezite na leđa. Podižite se iz tog položaja dok vam se dlanovi ne spoje.

RAMENI POJAS

Raskoračni stav, vežbači su udaljeni jedan od drugog od 70 do 80 santimetara. Nagnite se grudima napred, uhvatite ruke partnera i polako se okrenite u jednu stranu. Ruke koje su bliže strani okrenute su na gore, a one na suprotnoj strani su nadole. Glava se okreće sa trupom. Noge su čvrsto na podlozi, okret je iz struka.

Izvor: Novosti
Foto: Ilustracija/Pexels

Pogledajte još