NEGA PRE SVEGA: Trikovi pomoću kojih nećete izgledati umorno i iscrpljeno

Jutro

Svoj beauty dan započnite nanošenjem kreme na područje oko očiju.

Evo koju kremu bi trebalo da koristite ako primetite:

Naboranu teksturu - koristite kremu bogatu hranljivim sastojcima. Veliki plus je krema s hijaluronskom kiselinom koja izglađuje kožu.

Natečenost - krema s okruglim masažnim aplikatorom potiče cirkulaciju, što je ključno za smanjivanje natečenosti. Držite je u frižideru jer hladnoća smanjuje natečenost.

Beživotni ten - sastojci koji koži daju energiju za samoobnavljanje ključ su borbe protiv sivog tena. Zbog njih područje oko očiju izgleda sveže.

Podočnjake - potražite kremu za oko očiju na kojoj piše illuminating ili correction – što je šifra za sastojke koji umanjuju senke optičkom varkom, tj. pigmentima koji odbijaju svetlost.

Kamuflirajte - nanesite malo korektora u boji kajsije na tamne podočnjake kako biste neutralizirale plave tonove. Zatim nanesite hidratantni korektor koji neće ući u sitne bore.

Osvetlite - nanesite "illuminating" korektor na unutrašnje uglove i ispod obrva kako bi vam oči izgledale veće. Možete napraviti i jednostavan trik za smanjenje crvenila – unutrašnju liniju oka iscrtajte belom olovkom.

Uvijte trepavice - uvijač za trepavice čini čuda kada želite "otvoriti oči". Maskaru stavite samo na gornje trepavice jer bilo što tamno na donjem delu oka samo će naglasiti podočnjake.

Čišćenje - pre svega potrebno je skinuti šminku. Ako zaspite sa šminkom, najverovatnije ćete se probuditi s crvenilom oko očiju i natečenim kapcima. Najbrži način da skinete sav make-up je odstranjivač šminke na bazi ulja.

Nega - isprobajte retinol. To je praktično jedini sastojak za koji je dokazano da izglađuje kožu i umanjuje podočnjake tako što podstiče kožu da proizvodi više elastina i kolagena. "Flasteri" natopljeni hijaluronskom kiselinom? Uvek dobra ideja!

Izvor: Lepota&Zdravlje
Foto: Ilustracija/Pexels

Pogledajte još