U nedelju počinje turnir na Rolan Garosu

BEOGRAD, 21. maja 2010. (Beta) - Otvoreno prvenstvo Francuske u tenisu, drugi gren slem u godini - Rolan Garos, počinje u nedelju 23. maja, trajaće 15 dana, a titule će braniti Švajcarac Rodžer Federer i Ruskinja Svetlana Kuznjecova.

Nagradni fond turnira biće 16.800.000 evra, tako da će pobednicima u muškoj i ženskoj konkurenciji u singlu pripasti po 1.120.000 evra.

Prošle godine Federer je u finalu savladao Šveđanina Robina Soderlinga sa 3:0 i tako osvojio prvu titulu na Rolan Garosu.

Švajcarac je postao šesti teniser u istoriji ovog sporta koji je osvajao titule na svim gren slem turnirima, a tada je izjadnačio rekord Pita Samprasa, jer je to bila njegova 14. titula.

Federer sada ima 16 titula osvojenih na gren slem turnirima.

Soderling je pobedio Španca Rafaela Nadala u četvrtom kolu i tako četvorostrukom šampionu prekinuo niz od 31 pobede na Rolan Garosu.

U konkurenciji teniserki Kuznjecova je u finalu pobedila zemljakinju Dinaru Safinu sa 2:0 i došla do svoje druge gren slem titule.

Ove godine igraće četvorostruka šampionka Belgijanka Žistin Enen, koja nije učestvovala na Rolan Garosu od 2007. godine. Ona se posle pauze vratila na početku ove sezone i odmah igrala u finalu Otvorenog prvenstva Australije.

Pogledajte još