Alšamar i Buske osvojili zlato na 50 metara slobodno

BEOGRAD, 15. avgusta 2010. (Beta) - Švedska plivačica Tereza Alšamar osvojila je zlatnu medalju u trci na 50 metara slobodnim stilom, na Evropskom prvenstvu u Budimpešti, dok je u muškoj konkurenciji u toj disciplini trijumfovao Francuz Frederik Buske.

Alšamar je deonicu prešla za 24 sekunde i 45 stotinki i tako osvojila svoju drugu zlatnu medalju u Budimpešti. Drugo mesto osvojila je Holanđanka Hinkelien Šreder, sa 24,66, dok je bronza pripala Britanki Frančeski Halsol, koja je bila za 0,1 sekundu sporija od Šrederove.

Halsol je pored bronze, na Evropskom prvenstvu u Budimpešti osvojila zlatnu i dve srebrne medalje.

Francuz Frederik Buske osvojio je zlato u trci na 50 metara slobodno rezultatom od 21,49 sekundi. Drugi je bio Štefan Nistrand sa 0,20 sekundi zaostatka za pobednikom, dok je treći kroz cilj prošao Fabijen Žilo iz Francuske sa 21,76 sekundi.

 Ruska plivačica Julija Efimova osvojila je zlatnu medalju u trci na 50 metara prsno na Evropskom prvenstvu u Budimpešti.

Efimova je deonicu prešla za 30 sekundi i 29 stotinki, što je i novi rekord šampionata.

Britanka Kejt Hejvud osvojila je srebrnu medalju sa 31,12 sekundi, a bronza je pripala Dženi Johanson sa 31,24 sekundi.

 Mađarski plivač Laslo Čeh osvojio je zlatnu medalju u trci na 400 metara mešovito na Evropskom prvenstvu u Budimpešti.

Čeh je deonicu preplivao za četiri minuta, 10 sekundi i 95 stotinki, dok je drugi kroz cilj prošao njegov sunarodnik David Verasto sa 2,1 sekundi zaostatka. Bronzanu medalju osvojio je Izraelac Gal Nevo rezultatom od 4:15,10 minuta.

Mađarska plivačica Katinka Hošzu osvojila je danas zlatnu medalju u trci na 200 metara delfin.

Hošzu je deonicu preplivala za dva minuta, šest sekundi i 71 stotinku.

Srebrnu medalju osvojila je njena sunarodnica Žužana Jakaboš sa 0,35 sekundi zaostatka, dok je treća kroz cilj prošla Elen Gandi sa 2:07,54 minuta.

Pogledajte još