Vilotić ide na operaciju u Bolonju

BEOGRAD, 24. avgusta 2010. (Beta) - Prvotimac Crvene zvezde Milan Vilotić odsustvovaće duže sa terena, pošto će morati da operiše leđa u Bolonji.

U saopštenju kluba se navodi da Vilotić "ima zdravstveni problem koji zahteva hiruršku intervenciju", koja će biti obavljena "narednih dana".

Vilotić, koji ima 23 godine, posle prvog kola Super lige bio je na snimanju desne lopatice, posle čega mu je određeno lečenje. Igrač je u izjavi klupskom sajtu rekao da ima "kalcifikaciju" u "kojoj ima tumoroidnog tkiva".

Zvezda se po saznanju Vilotićevog stanja obratila svom bivšem kapitenu Dejanu Stankoviću, koji igra u Italiji, i on je pomogao klubu i igraču u kontaktima sa klinikom u Bolonji.

"Upućen sam u sva dešavanja i predstoji mi odlazak u Bolonju. Izabrao sam kliniku zajedno sa porodicom i verujemo zajedno da će sve biti kako treba. Prve analize su pokazale da u toj kalcifikaciji ima i tumorodinog tkiva, koje će biti dodatno analizirano pa će onda biti donesena odluka", rekao je Vilotić klupskom sajtu.

"Još uvek ne znam šta je sledeći korak u lečenju, ali to ćemo znati za par dana. Nije lako, ali ovo gledam kao još jednu tešku utakmicu i jakog protivnika. U ovom trenutku se osećam dobro kao i poslednjih nedelja, ali mirovanje je obavezno", rekao je igrač.

Klub je izrazio podršku svom igraču, a pozvao je medije i javnost na razumevanje.

"Crvena zvezda, svi drugovi iz tima, zaposleni u klubu, uprava i svi naši navijači biće uz Milana i njegovu porodicu. Naš Milan ce pobediti i na ovoj životnoj utakmici koju igra. Čekamo ga da se vrati iz Bolonje, nastavi da trenira i zauzme svoje mesto u timu. Do tada učinićemo sve da nadoknadimo njegovo odsustvo. Igraćemo za njega i svaka naša pobeda, i svaki naš gol biće za Vilotu", naveo je klub.

Pogledajte još