Teatar dobio naziv po Stivenu Sondhajmu

0

NJUJORK, 16. septembra 2010. (Beta-AP) – Jedno brodvejsko pozorište zvanično je u sredu uveče promenilo naziv u Teatar Stiven Sondhajm, po kompozitoru i autoru stihova za brojne mjuzikle među kojima je i "Svini Tod: Pakleni berberin iz Ulice Flit".

NJUJORK, 16. septembra 2010. (Beta-AP) – Jedno brodvejsko pozorište zvanično je u sredu uveče promenilo naziv u Teatar Stiven Sondhajm, po kompozitoru i autoru stihova za brojne mjuzikle među kojima je i „Svini Tod: Pakleni berberin iz Ulice Flit“.

„Izuzetno mi je neprijatno. Uzbuđen sam, ali mi je i jako neprijatno“, izjavio je na svečanosti Sondhajm koji je u martu navršio 80 godina. Teatar koji se nekada zvao pozorište Henri Miler, ima 1.055 mesta i nalazi se u Zapadnoj 43. ulici u Njujorku.

Sondhajm, među čijim ostvarenjima su mjuzikli „Priča sa zapadne strane“, „Mala noćna muzika“, „Follies“ i „Company“, 1991. je dobio Oskara za najbolju originalnu muziku za film „Dik Trejsi“. Sondhajm je dobitnik Pulicerove nagrade u kategoriji drame i nekoliko nagrada Toni i Gremi.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.