Zukorlić želi da otvori pitanje Sandžaka

0

BEOGRAD, 18. septembra 2010. (Beta) – Ministar za ljudska i manjinska prava Svetozar Čiplić rekao je da muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić namerava da otvori "pitanje Sandžaka" i radikalizuje prilike u tom kraju da bi politički profitirao.

BEOGRAD, 18. septembra 2010. (Beta) – Ministar za ljudska i manjinska prava Svetozar Čiplić rekao je da muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić namerava da otvori „pitanje Sandžaka“ i radikalizuje prilike u tom kraju da bi politički profitirao.

„Država mu to neće dozvoliti“, rekao je Čiplić za Večernje novosti i dodao da su incidenti u Novom Pazaru „očigledno pravilo u Zukorlićevom postupanju“.

„Medijsku i političku promociju on (Zukorlić) gradi preko proizvođenja tih ekscesa. Taktika mu je da veštački izazove krizu, a zatim da se sam nameće kao pregovarač koji tu krizu može da reši“, kazao je Čiplić.

Ministar je rekao da je država spremna da razgovara o formiranju Nacionalnog saveta Bošnjaka, o pitanjima manjinskih i verskih prava, veronauci, ali ne i o ustavnom statusu Bošnjaka ili autonomiji Sandžaka što, kako kaže ministar, Zukorlić traži.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.