Gala koncert ruskih baletskih solista u Sava centru

0

BEOGRAD, 20. septembra 2010. (Beta) – Na Gala koncertu u Sava centru u okviru Dana ruske duhovne kulture u Srbiji, u ponedeljak uveče nastupiće vodeći baletski igrači Boljšoj i Marinskog teatra iz Rusije, u organizaciji ruskog Međunarodnog festivala "Dens open".

BEOGRAD, 20. septembra 2010. (Beta) – Na Gala koncertu u Sava centru u okviru Dana ruske duhovne kulture u Srbiji, u ponedeljak uveče nastupiće vodeći baletski igrači Boljšoj i Marinskog teatra iz Rusije, u organizaciji ruskog Međunarodnog festivala „Dens open“.

Direktorka Festivala „Dens open“ Ekatarina Galanova rekla je na konferenciji za novinare da će na gala koncertu baletski solisti izvesti delove baleta: „Spartak“ kompozitora Hačaturijana, „Tarantela“ Gotčalka, „Šeherezada“ Rimskog Korsakova, „Vila lutaka“ Dringa, „Pepeljuga“ Prokofjeva, „Umirući labud’ Kamila Sen Sansa.

Prema njenim rečima, u Sava centru će nastupiti igrači Marinskog teatra: Denis Matvijenko, Anastasija Matvijenko, Igor Kolb, Irma Nioradze, Elena Evsejeva, Kamilj Jangurazov, Anastasija Petuškova, Jelisaveta Čeprasova, Filip Stepin.

Beogradskoj publici će se predstaviti i igrači Boljšoj teatra: Dmitrij Gudanov, Marijana Rižkina, Mihail Lobuhin, Denis Medvedev, Anastasija Staškevič.

Ministar kulture Nebojša Bradić istakao je da beogradska publika sa nestrpljenjem iščekuje susret sa ruskim umetnicima i da su Dani ruske duhovne kulture do sada privukli veliki broj građana.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.