Srbija ubedljiva protiv Nemačke

BEOGRAD, 25. septembra 2010. (Beta) - Muška odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je u Trstu selekciju Nemačke sa 3:0 (25:21, 25:21, 25:13) u prvom kolu Grupe F na Svetskom prvenstvu.

U prvoj utakmici ove grupe ranije danas Poljska je savladala Kanadu, takodje posle samo tri seta.

Izabranici Igora Kolakovića u drugom kolu sutra od 17 sati igraju protiv reprezentacije Kanade.

Selekcija Nemačke je na početku utakmice pokazala da je dostojan protivnik, a "panceri" su poveli sa 4:2. Ipak, ubrzo nakon toga Srbija je popravila igru u napadu i na prvi tehnički tajm-aut otišla sa vodjstvom od 8:7.

Polako, ali sigurno, Kolakovićevi igrači su podizali nivo igre i prednost, pa su na drugom tehničkom tajm-autu vodili sa 16:13.

Ova tri poena prednosti odbojkaši Srbije uspeli su, manje-više bez problema, da sačuvaju do kraja prvog seta.

Početak drugog seta ličio je na prvi deo meča, a ponovo su reprezentativci Srbije na prvi tehnički tajm-aut otišli sa prednošću od 8:7.

Sigurnom igrom Srbije je čuvala vodjstvo, došla do 16:12 i najavila još ubedljiviju igru u završnici drugog seta. Odbojkaši Nemačke su u završnici seta uspeli da smanje na 23:20, ali je Srbija sprečila preokret.

Za razliku od prva dva seta, u trećem je Srbija odmah na početku povela sa 5:2. Tu prednost Kolakovićevi izabranici nisu ispustili ni u nastavku.

Imala je Srbija u jednom trenutku i vodjstvo od 19:11, pa i 21:11, da bi "orlovi" na kraju u velikom stilu došli do prvih bodova na
svetskom šampionatu.

Pogledajte još