Kolaković: Važna pobeda protiv Kube

0

BEOGRAD, 30. septembra 2010. (Beta) – Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković izjavio je da je zadovoljan igrom i pobedom ekipe u meču sa Kubom, čime je ekipa pokazala da je zaboravila poraze iz prvog dela takmičenja na SP.

BEOGRAD, 30. septembra 2010. (Beta) – Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković izjavio je da je zadovoljan igrom i pobedom ekipe u meču sa Kubom, čime je ekipa pokazala da je zaboravila poraze iz prvog dela takmičenja na Svetskom prvenstvu.

Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je u Milanu Kubu sa 3:1 u setovima (16:25, 25:19, 25:22, 25:19), u prvoj utakmici takmičenja u Grupi H na SP.

„Zadovoljan sam igrom i pobedom protiv Kube. Oni su imali samopouzdanje zbog pobeda u prošlim mečevima i to se videlo naročito u prvom setu. Igrali smo, međutim, strpljivo i pametno u nastavku meča i to nam je donelo pobedu“, rekao je Kolaković posle meča.

Prema njegovim rečima, Srbija je došla do važne pobede na Svetskom prvenstvu, koja je došla posle dva poraza.

„Očigledno je da smo igrom koju smo pokazali protiv Kube uspeli da zaboravimo prvi deo šampionata„, rekao je Kolaković. Reprezentacija Srbije
izgubila je od Poljske i Kanade u prvoj fazi takmičenja na SP.

Kapiten reprezentacije Nikola Grbić ocenio je da je ekipa u prvom setu imala greške u svim elementima igre i da je bilo nemoguće da ostane u „rezultatskom egalu“.

„Znali smo da ne smemo da razmišljamo o tome i da moramo da nastavimo da igramo. Imali malo sreće, jer su oni grešili, nisu bili precizni, u neku ruku i oni su nam pomogli. Lagano je njihova igra padala, a naša bila bolja. Tokom utakmice je prevagnulo na našu stranu“, rekao je Grbić.

Reprezentativac Srbije Marko Podraščanin naglasio je da je ekipa posle lošeg početka ipak uspela da pobedi.

„Uspeli smo da dobijemo treću uzastopnu utakmicu protiv Kube na važnim takmičenima. Ona nam otvara vrata polufinala na Svetkom
prvenstvu, ali ne smemo da stanemo već da ponovimo ovakvu igru i protiv Meksika„, rekao je Podraščanin.

Naredni meč Srbija će igrati sa Meksikom u subotu u 17.00, dok se sutra u 21.00 sastaju Meksiko i Kuba.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.