Mozaik malog formata u galeriji Feniks

0

BEOGRAD, 3. decembra 2010. (Beta) – Izložba "Mozaik malog formata", na kojoj će biti predstavljeni radovi umetničke grupe "Ametist", biće peti put priređena u beogradskoj galeriji "Feniks", od 7. decembra do kraja meseca.

BEOGRAD, 3. decembra 2010. (Beta) – Izložba „Mozaik malog formata“, na kojoj će biti predstavljeni radovi umetničke grupe „Ametist“, biće peti put priređena u beogradskoj galeriji „Feniks“, od 7. decembra do kraja meseca.

„Mozaik malog formata“ jedan je od novijih projekata grupe „Ametist“ i regionalnog je karaktera. Započet je 2006. godine, a u dosadašnjem radu u njemu je učestvovalo 77 autora iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Bugarske, saopšteno je iz „Feniksa“.

Izlagači pripadaju raznim generacijama, od onih koji su tek završili akademije, do onih koji se mozaikom bave već gotovo pola veka. Na otvaranju izložbe, kao i prethodnih godina, biće dodeljene tri nagrade za mozaik, od kojih glavna nagrada podrazumeva samostalno izlaganje u galeriji „Feniks“ u sledećoj sezoni.

Umetnički žiri sastavljen od članova grupe „Ametist“ i predstavnika galerije „Feniks“ do sada je nagradio Borislava Nježića, Maju Đurović, Iliju Ilijeva, Renatu Trifković, Vojnu Baštovanović, Oliveru Nikolić, Žarka Glavatovića i Draganu Marjačić.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.