Predstavljen roman Progutaj vazduh Tare Džun Vinč

0

BEOGRAD, 15. decembra 2010. (Beta) – Izdavačka kuća "Klio" iz Beograda predstavila je u sredu u beogradskoj galeriji "Ozon" roman "Progutaj vazduh" mlade australijske književnice Tare Džun Vinč.

BEOGRAD, 15. decembra 2010. (Beta) – Izdavačka kuća „Klio“ iz Beograda predstavila je u sredu u beogradskoj galeriji „Ozon“ roman „Progutaj vazduh“ mlade australijske književnice Tare Džun Vinč.

„Roman ‘Progutaj vazduh’ je priča o rasturenoj porodici i o narodu koji polako nestaje i pretvara se u mit i legendu, pa tako i samo pripovedanje mlade australijske spisateljice protiče u ritmu bajki i uspavanki“, rekla je na promociji književnica Ljubica Arsić.

Prema njenim rečima, pripovedajući o životu savremenih Aboridžina, australijskih starosedelaca, Tara Džun Vinč govori o svom vlastitom iskustvu, koristeći materijal iz svog života da preispita teme kao što su moderna porodica, sazrevanje, autoritet…

Roman se bavi prekinutom vezom jednog naroda s tradicijom, potragom jedinke za vlastitim bićem, stazama kojima su išli stari plemenski lovci i ribari, putanjom vodenog sata.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.