Dama s Kamelijama

0

Premijerna obnova baleta "Dama s kamelijama“, sa dve potpuno nove podele u koreografiji i režiji Lidije Pilipenko, koja je napisala i libreto prema istoimenom romanu Aleksandra Dime Sina.

Premijerna obnova baleta „Dama s kamelijama“, sa dve potpuno nove podele u koreografiji i režiji Lidije Pilipenko, koja je napisala i libreto prema istoimenom romanu Aleksandra Dime Sina.

Popularna predstava, premijerno je izvedena 1993. godine, a posle pet sezona ponovo se vraća na redovan repertoa. Lik glavne junakinje Margarete Gotje igraće u alternaciji primabalerine Ana Pavlović, koja će tom ulogom obeležiti 20 godina umetničkog rada, i Mila Dragičević.

Solističke role poverene su Jovanu Veselinoviću, Jovici Begojevu, Milanu Rusu, Milici Jević, Milošu Isailoviću, Aleksandri Bibić, Bojani Žegarac, Milošu Marijanu, Ivani Kozomari i Dušanki Đorđević. Orkestrom Narodnog pozorišta dirigovaće Vesna Šouc.

Muzička adaptaciju i novu orkestraciju ovog baleta u dva čina, prema originalnoj muzici Đuzepea Verdija za operu „Travijata“, uradio je dirigent Angel Šurev (1932 – 2004).

Kostime je kreirala Božana Jovanović, a scenografiju Boris Maksimović.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.