Crno-beli prezadovoljni 2010. godinom

BEOGRAD, 29. decembra 2010. (Beta) - Košarkaši i stručni štab Partizana promovisali su kalendar za sledeću godinu, a u sabiranju utiska svi su saglasni u oceni da je 2010. bila jedna od najuspešnijih u istoriji kluba.

"Prethodna sezona je bila jako, jako uspešna. Osvojili smo tri trofeja, četvrti nam je bio na dohvat ruke. Godinu smo završili na najbolji mogući način pobedivši Cibonu u Zagrebu, a obezbedili smo i plasman u TOP 16 Evrolige. Ne možemo nikako biti nezadovoljni", kazao je direktor kluba Mlađan Šilobad na stadionu Partizana.

Trener crno-belih Vlade Jovanović rekao je da su dešavanja u drugom delu prošle sezone među najsvetlijima u istoriji kluba.

"Kada se uzme u obzir jaz koji je nastao izmedju naših i evropskih klubova u poslednjih 10 do 15 godina, vidi se koliki je uspeh plasman na završni turnir Evrolige. Jadransku ligu smo osvojili na spektakularan način, košem sa 20 metara koji je ušao u anale svetske košarke", rekao je kratko Jovanović.

Crno-beli su kalendarsku godinu završili sinoćnjom pobedom nad Cibonom sa 30 poena razlike - 85:55 u 13. kolu Jadranske lige.

"Nismo ove sezone mnogo pobeđivali u gostima, ponekad iz objektivnih razloga, koji naravno nikog ne treba da zanimaju, a sve vreme smo imali pritisak zbog toga. Juče smo ga iskoristili i kanalisali na najbolji način", ocenio je Jovanović.

Igrači Partizana sada će odmarati do 1. januara, tri dana kasnije pratiće žreb za TOP 16 fazu Evrolige, a prvu utakmicu igraće 7. januara u Podgorici sa ekipom Budućnosti.

"Uvek smo znali koji je recept za pobeđivanje u gostima, ali ga se nismo držali. Hemija tima je ono što čini ekipu dobrom, a mi zbog
čestih promena igrača stvarno nismo imali tako izražen timski duh. Zato će nam dobro doći ovih par dana pauze i na tome ćemo najviše raditi", istakao je trener Partizana.

Najnezaboravniji trenutak za klub u 2010. godini svakako je trojka koju je Dušan Kecman sa 20 metara postigao 0,6 sekundi pre kraja finala Jadranske lige u kome su crno-beli u Zagrebu savladali Cibonu i stigli do četvrte uzastopne titule regionalnog šampiona.

Kecman je bogatoj riznici trofeja pridodao još jedan, a ušao je i u legendu crno-belih pošto je navijačima doneo ogromnu radost.

"Mnogo prija kada se bilo kom igraču tako nešto desi. Gledam ove slike iz kalendara, vraćaju mi se sećanja kako je sve to izgledalo. I sada kada se upoznajem sa nekim ili kada me neko vidi pružaju mi ruku i govore: 'Svaka čast kako si to uradio'", naveo je Kecman.

Pogledajte još