Beogradski festival igre od 3. do 18. aprila

0

Osmi beogradski festival igre, na kome će nastupiti 12 plesnih kompanija iz Belgije, Izraela, Italije, Slovačke, Austrije, Holandije, SAD, Francuske, Švedske i Velike Britanije, biće održan od 3. do 18. …

BEOGRAD, 17. marta 2011. (Beta) – Osmi beogradski festival igre, na kome će nastupiti 12 plesnih kompanija iz Belgije, Izraela, Italije, Slovačke, Austrije, Holandije, SAD, Francuske, Švedske i Velike Britanije, biće održan od 3. do 18. aprila 2011. godine, najavili su organizatori.

Direktorka Beogradskog festivala igre Aja Jung rekla je u četvrtak na konferenciji za novinare da će Beograedski festival igre biti otvoren 3. aprila u Sava centru, nastupom Kraljevskog flamanskog baleta iz Belgije, koji će izvesti predstavu „Artifakt“ koreografa Vilijama Forsajta.

Na festivalu, beogradskoj publici će se predstaviti i plesne kompanije iz Tel Aviva: trupa Suzan Delal sa predstavom „Pevac“ koreografa Baraka Maršala i trupa Jasmin Goder koja će izvesti predstavu „LJubavna vatra“ u koreografiji Jasmin Goder.

Balet Torina će nastupiti sa predstavom „Na prvi dodir“ Matea Levadjija, trupa Les Slovaks iz Bratislave sa predstavom „Premijera“ i Balet Grac iz Austrije sa predstavom „Skice“ Eduarda Kruga.

Holandski plesni teatar će na festivalu izvesti predstave „27`52“ i „Bogovi i psi“ Jiržija Kilijana, kao i predstavu „Kaktusi“ koreografa Aleksandra Ekmana, a Skapino balet iz Holandije će izvesti predstave „Bravo Čarli“ Marka Gekea i „Holandija“ Eda Vuba.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.